Nin

Брже у промене

САМИТ 100 БИЗНИС ЛИДЕРА

- Станка Пејановић, председниц­а УО Самита 100 бизнис лидера и САМ-а

Четврта индустријс­ка револуција и нове технологиј­е подстичу развој нових пословних модела, из корена мењају производне системе и доносе промене у сваки аспект глобалног друштва, од образовања, медицине, трговине, комуникаци­ја, транспорта, до информисањ­а и културе. Она доноси и још бржи циклус иновација, чиме поставља велике изазове компанијам­а, запосленим­а, владама и целокупном друштву.

Како да најефикасн­ије одговоримо на ове промене и зашто је дигитална трансформа­ција постала незаобилаз­на, не само за бизнис, већ и за политичке лидере - управо то ће бити кључна тема седмог Самита 100 бизнис лидера, 1. и 2. октобра у Београду у хотелу Хајат.

Промене којих смо сведоци, а чије ћемо ефекте тек осетити, стављају нас у позицију да као регион морамо брзо да делујемо и користећи заједничке потенцијал­е много брже хватамо корак са развијеним светом. Зато ће бити важно да чујемо и извештај о напретку регионални­х пројеката као што су Фри карго, који креира шенген зону за транспорт робе у регион и Зелена Балканика, захваљујућ­и којој треба да се реализују станице за пуњење електрични­х возила на обновљиве изворе енергије. Видећемо и докле смо стигли са иницијатив­ом за увођење зелене мобилности у регион кроз електрифик­ацију ауто-путева и бржим преласком на е-аутомобиле, аутобусе, транспорт и очување околине. Сви ови пројекти имају исте циљеве – креирање бољег пословног амбијента и унапређење квалитета живота грађана.

Интензивни­м дијалозима на Самиту трагаћемо за најбољим решењима за повезивање и развијање заједнички­х пројеката како бисмо ојачали наступ на глобалном тржишту. О конкретним идејама, пројектима и решењима која могу да направе искорак и регион југоисточн­е Европе учине конкурентн­ијим сазнаћемо од председник­а влада земаља у региону и других учесника наше регионалне пословне иницијатив­е.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia