Nin

НЕЗАХВАЛНО­СТ

Нажалост, многи не препознају значај чињенице да их води Александар Вучић, као да он нема паметнија посла и као да намерава да влада доживотно. Смета им када конференци­је за медије има сваки други дан. А има их зато што увек има да саопшти нешто важно, па

- ЗОРАН КЕСИЋ и екипа Njuz.net-а

Драги грађани. Пуних шест година имате част да вас води Александар Вучић. Многи наши преци имали су прилику да их кроз историју воде велики владари попут Карађорђе Петровића, Милоша Обреновића, Александра Карађорђев­ића или Мирка Цветковића, али срећу да вас кроз златно доба Србије води лично Александар Вучић има само вас 7.041.599. Пардон, 7.041.199, четиристо их управо оде у Немачку. Идите, можемо и без вас! Вратићете се ви кад крајем године скочи плата!

Дакле, Србија је једина земља на свету, и то не само у новијој историји, на чијем се челу налази Александар Вучић , што значи да имате прилику да уживате у нечему потпуно ексклузивн­ом.

Нажалост, многи од вас не препознају значај те чињенице. Многи од вас узимају је здраво за готово, као да Александар Вучић нема паметнија посла и као да намерава да влада доживотно. Смета вам када има конференци­је за медије сваки други дан. А има их зато што увек има да саопшти нешто важно, па макар била то и најава следеће конференци­је за штампу. Смета вам када негде отпутује и представља нашу земљу у најбољем могућем светлу, па се ту и тамо ноћу промува испред књижара да види шта има.

Смета вам када отвара фабрике, а да вас човек пита да ли сте икада ви отворили неку, ћутали бисте као Зоран Бабић кад види неку компликова­ну реч. Смета вам када се понекад старом „шкодом“провоза са Синишом Малим по граду или једном у пет година отпутује на једноиподн­евни одмор, а заборављат­е да он и тада ради за добробит свих вас.

Колико вам све смета код председник­а, показујете врло доследно на готово сваким изборима, када свега 55 одсто вас који се уопште и наканите да изађете на изборе, гласа за њега. Ево и речима: педесет-и-пет-одсто. Ако и даље не разумете, то вам је читавих 45 одсто мање од 100 одсто. Ето, толико ви цените председник­а.

Сви ови знаци ваше дубоке незахвално­сти, познатији као критизерст­во, ескалирали су управо ових дана, када председник више није могао да трпи и када је најзад одлучио да вам каже оно што му лежи на срцу. Спречили сте га да нам врати Косово! Упркос томе што сте тачно знали какав је његов план и у чему треба да га подржите, дозволили сте да вас заведу слаткоречи­ва обећања опозиције предвођене игуманом Савом Јањићем, Радом Трајковић и троглавом хидром Јеремић-Јанковић-Ђилас. Ако вам на тренутке није јасно због чега тачно председник вас криви за неуспех своје политике, ако не можете да се сетите да сте уопште некад и дигли глас против његове политике, не заваравајт­е се.

У питању је опозициона техника репрограми­рања мозга. Наиме, они не само да вас све време са готово свих медија бомбардују својим поганим идејама, већ вас, када вам их већ усаде у ум, још убеде да су то ваше идеје и избришу вам сећање тако да се не сећате шта сте све радили против председник­а. А радили сте. Како је кренуло, још ће вас убедити у неку потпуну будалаштин­у, типа да ће Србија извозити папке и свињске главе и производит­и летеће аутомобиле и роботе. Боже сачувај.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia