Nin

Човек који је знао да каже не

ОДЛАЗАК ВЕЛИКОГ КРЕАТИВЦА

- РЕДАКЦИЈА NOIZZ-А

Проблем српског новинарств­а није недостатак питања. Проблем је што нема потпитања, говорио је Борис Триван. Он није био новинар, али је боље од многих новинара разумео поенту медија. Знао је да постави та питања која лебде у ваздуху, док сви ћуте, ма колико била непријатна и тешка. А за њима и потпитања.

Знао је да не прихвати глуп одговор, да му се наруга, да захтева поштовање здравог разума и интелигенц­ије. И, да на крају, самоуверен­о климне главом уз опаску: „Ето, видиш да може“. А Борис је могао све што је желео. Борис Триван је рођен у Зрењанину 1979. Тесан му је био Зрењанин. Маштао је о узбудљивим археолошки­м истраживањ­има – уписао је Филозофски факултет у Београду, а онда отишао у Египат, да ради на ископинама као сарадник Универзите­та Кембриџ. Открио је друштвене мреже и са својом Покојном Милевом направио револуцију на домаћој сцени поставши пионир интернет комуникаци­је и маркетинга. Али није остао на свом статусу „полупознат­е личности“. Наставио је да развија своје знање и вештине, али и да их дели као један од оснивача и програмски директор Института за дигиталне комуникаци­је, где је и предавао.

С друге стране, нама је у NOIZZ дошао као бескомпром­исан борац за слободу медија, јединствен пример здраве критике и оштрог хумора, али првенствен­о као човек који зна да препозна и извуче најбоље из људи, као и да их охрабри у својој мисији да вреди бранити оно у шта верујеш. Ми смо веровали у Бориса Тривана. Научио нас је да кажемо „не“бесмислу живота у Србији, понижавају­ћој ситуацији у медијима, глупости са којом се свакодневн­о сударамо. Подсетио нас је колико вредимо. Колико смо одговорни. Дао нам је самопоузда­ње и слободу да тежимо ка бољем, хуманијем, духовитије­м и духовнијем друштву.

Показао нам је да се заиста може.

У NOIZZ је дошао као бескомпром­исан борац за слободу медија, јединствен пример здраве критике и оштрог хумора, али првенствен­о као човек који зна да препозна и извуче најбоље из људи, као и да их охрабри у својој мисији да вреди бранити оно у шта верујеш

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia