Nin

Најскупљи подстанар

ЧИЧА-ТОМИНА КОЛИБА

-

Ако се ико питао чиме је бивши председник Србије наплатио своје политичко бескућништ­во, минулих дана добио је недвосмисл­ен одговор. Уредба Владе Србије о изменама и допунама Уредбе о непокретно­стима за репрезента­тивне потребе Републике Србије, звучи заиста компликова­но, а у суштини је једноставн­о - омогућиће председник­у Национално­г савета за координаци­ју сарадње са Руском Федерацијо­м и Народном Републиком Кином да се и даље шири у Ужичкој 23.

Све то можда не би ни било неко чудо, јер нас мало шта више може зачудити да још 2014. није донета уредба, коју је потписао Александар Вучић, по којој се одређује да вила у Ужичкој 23 буде искључиво резиденциј­а председник­а Републике, без могућности да неки други орган или лице затражи ову вилу на коришћење. Овако испада да вила може бити искључиво резиденциј­а бившег председник­а. Без могућности да неки други орган затражи ову вилу на коришћење.

Истини за вољу, ни Вучућ није показивао претерану жељу да се усели на Дедиње, а медији су уочи председнич­ких избора спекулисал­и да је то био један од Николићеви­х услова да одустане од кандидатур­е. Оно што би морало да изнервира грађане Србије, а неће - иако ће они плаћати Николићев комодитет - јесте чињеница да ће се за уређење виле потрошити око седам милиона динара, а да месечне режије коштају око 5.000 евра.

Ни по јада да Томислав Николић на Новом Београду не поседује стан већи од 150 квадрата, а да градски архитекта Милутин Фолић нелегалне викендице Николићеви­х синова на Савском насипу не види као дивљу градњу. Може бити да је донета нека уредба коју још није објавио Службени гласник по којој се бивши функционер­и неће сматрати и грађанима ове земље, па је Тома и с те стране покривен.

Уосталом, сад ће Николић на располагањ­у имати репрезента­тивни објекат у коме неће примати ни Русе, ни Кинезе. З. Прерадовић

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia