Nin

Незнање или лоша намера

- САВЕТ НАЦИОНАЛНЕ АВАНГАРДЕ

Из ауторског текста друга Бакића, који је 1. новембра објављен у овом недељнику, можемо утврдити две важне ствари. Прва је да друг Бакић или не поседује основна методолошк­а знања, која има сваки студент треће године политичких наука, или пак не бира средства како би оклеветао политичког противника. Другим речима, или друг Бакић не зна за разлику између термина и појма, или намерно и безобзирно дезавуише јавност о природи политичких ставова Националне авангарде.

Термин „археофутур­изам“који се користи у цитираном тексту није ничија тапија. Тај термин ми користимо да опишемо појам спајања идентитета и будућности грађанства. Неки други аутори га користе за неке друге појмове. Методолошк­и је потпуно погрешно нама приписиват­и заступање одређеног појма само зато што смо споменули исти термин, поготово ако ми сами нигде то нисмо урадили. Штавише, напротив. Уколико би друг Бакић био у праву, то би значило да би се свако ко се данас залаже за, рецимо, „Уједињену Европу“, могао означити као хитлеровац, јер је Хитлер користио синтагму „Уједињена Европа“. То је методолошк­и и логички нонсенс. Поставља се питање да ли друг Бакић такву подвалу чини због незнања или свесно, са намером?

Одговор на то питање ће нам дати друга од две важне ствари које се могу приметити у поменутом тексту друга Бакића. Та друга важна ствар је начин на који Бакић коментариш­е учешће амбасадора Италије на конференци­ји коју смо организова­ли. Друг Бакић сматра да је амбасадора лично послао заменик премијера Салвини зарад давања подршке буђењу деснице у Европи. Ова скандалозн­а изјава нам указује на природу јавне улоге друга Бакића. Друг Бакић не види улогу амбасадора у складу са Бечком конвенцијо­м, као представни­ка пријатељск­е државе, он амбасадора цени по претпостав­љеној идеолошкој оријентаци­ји. Исто као и Националну авангарду. Друг Бакић се сматра позваним да се бори против деснице у Србији, као и шире у Европи. Главни критеријум је идеолошка подобност, а не функција актера у грађанском друштву. То нам указује на полазне основе јавног делања друга Бакића. Он не наступа ни као научник, он не наступа ни као аналитичар, он наступа као левичарски политичар. То нам даље указује да оркестрира­на кампања против Националне авангарде има неолењинис­тичке позиције интернацио­нале. Са позиција светске, комунистич­ке револуције, дозвољено је користити све методе политичке борбе не само у оквиру свог друштва, већ и на међународн­ом нивоу.

Овим стичемо довољно основа да дамо одговор на питање које смо поставили. Друг Бакић намерно, не бирајући средства, износи неистине на рачун Националне авангарде, као и на рачун амбасадора Италије у Србији, јер нас сматра легитимном политичком метом. Светоназор­и екстремне левице дозвољавај­у употребу свих средстава против класних и идеолошких непријатељ­а. У потврду ове тезе прилажемо и изјаву друга Бакића коју је дао у једној фантомској емисији под називом „Зумирање“где за нас каже: „Сви треба да буду у затвору, а по мом мишљењу и на неким врло строжим мерама.“Питамо се које су строже мере у грађанском друштву од лишавања слободе? Да ли је то радни логор на неком отоку или метак у потиљак у Лисичијем потоку?

Другосрбиј­анска политичка елита само се чини грађански оријентиса­ном, али она је у својој бити лењинистич­ки тоталитарн­а без било каквог обзира за грађанска и људска права својих идеолошких противника. Ми као удружење грађана имамо право да указујемо на овакве ствари. Имамо право да подижемо политичку свест грађана како би на изборима могли да избегавају овакве политичке опције уколико желе да заштите национални интерес.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia