Nin

Стоп белим бундицама

НОВИНАРКА СТУДИЈА Б УШЛА У АНАЛЕ ПРОПАГАНДЕ

- Д. Николетић

Извештај новинарке Студија Б, Барбаре Животић, или „особе у белој бундици која се лажно представља као репортерка“, ући ће у „анале ступидне пропаганде“, како је оценио Дојче веле. За два минута, то лепушкасто девојче издекламов­ало је гомилу набифланих реченица, и аутоматски постало звезда друштвених мрежа.

Повод њеног (не)славног излагања била је суботња протестна шетња „Стоп крвавим кошуљама“, која је, по њеној интерпрета­цији, окупила „далеко мали“број присталица, ипак успевши да, „у складу са очекивањим­а“, изазове нереде. Тачније, тучу кишобраним­а. И, „наравно“да је поворка зауставила саобраћај, а муку нанела и пензионери­ма, па су морали да се жале на буку, као и на узнемирава­ње Драгана Ђиласа, чудећи се и откуд њему њихов број телефона да их зивка у ноћним сатима. „Јако, јако лицемеран“скуп, будући да се ради о „оним истим што позивају на линч и силовање“, десио се у најнеповољ­нијем тренутку по нашу земљу, када „ситуација треба да буде стабилна због дешавања на Косову и Метохији“, прекорела је Барбара окупљене и организато­ре протеста.

Изузетан наступ може да је препоручи за заменика Драгана Вучићевића, јер, још је млада и треба још штошта да научи. Или су јој снови о каријери усмерени ка Пинку или Хепију? Ускоро ће моћи да бирка из све шире мреже улизачких медија, купљених за „наше добро“, наравно, од наших пара. А онда су јој врата отворена и до министраск­их кабинета, одакле ће моћи да са већом тежином пропагира - идеје безумља. А не да буде само истурено лице једне, ипак, локалне телевизије.

Каквим би јој тада афоризмом пожелео „Добро јутро“чувени Душко Радовић, савест новинарске професије? Можда овим – „нико нема више од једног живота, али има много оних који, поред свога, троше и неколико туђих“. И спремни су да их жртвују зарад личних интереса.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia