Nin

АВАНСНЕ НОВОГОДИШЊ­Е ЖЕЉЕ ЗА 2020.

- и екипа Njuz.net-а ЗОРАН КЕСИЋ

Драги Деда Мразе, поздрав! Немој мислити да нас је обузео празнични дух Војислава Коштунице, па нисмо обавештени да је Нова година већ прошла. Не пишемо ти са закашњењем. У ствари, пишемо ти много унапред. Баш много.

Видимо да нам у 2018. години ниси испунио готово ништа. Не знамо да ли си превише слушао говоре председник­а Србије у којима се он више пута жалио на нас, народ, па си закључио да нисмо били добри, али не морамо сад о томе. Решили смо да ти овог пута захтеве испоставим­о благовреме­но, да не буде после да ниси знао.

И одмах да разјаснимо нешто - да, бићемо добри целе године. Не веруј шта причају на Пинку и Хепију, у Информеру и Српском телеграфу. Вероватно ће ти рећи да смо квазидухов­ити џабалебаро­ши, издајници и да нас плаћају Ђилас и Шолак, али знај, ништа од тога није тачно. Добро, бар ово за издајнике и плаћање није.

За Нову 2020. желимо много тога. За почетак, желимо да научиш Небојшу Стефановић­а да броји. Мислимо да би један доктор тог калибра требало да добро влада бројевима како би у сваком тренутку могао да израчуна не колико је демонстран­ата на улици, већ да ли је довољно пута поменуо и похвалио председник­а, што и јесте посао једног министра унутрашњих послова.

Такође, волели бисмо да испод јелке затекнемо једно лепо упаковану слободу медија. Не мора бити увезана машном, слобода не воли када је везана. Знамо да је ово доста велики захтев, али шта је то за једног Деда Мраза? Није баш да тражимо да председник Александар Вучић буде мање у медијима, знамо да ти, Деда Мразе, ипак ниси свемоћан. Али једна лепа, мала слободица медија би нам баш добро дошла.

Не би било лоше ни да урадиш нешто са оним брдом на Коридору 10. Посустали су пред њим не само сви велики стручњаци у земљи, већ и онај највећи, врховни стручњак. Ако нам ти не помогнеш, мораћемо поново да шаљемо министарку саобраћаја да живи у контејнеру у Грделичкој клисури. А то неће бити добро за њу јер ретко ко може да издржи више од пар сати у друштву двојице Зорана - Бабића и Дробњака.

Следећа ставка на списку жеља је ресторан на врху Копаоника. Не знамо шта би могао да урадиш са овим проблемом, али знамо шта не можеш. Не можеш да откријеш ко је власник. Не можеш да их натераш да поштују закон. Не можеш да покушаш да га срушиш јер не поштују закон. Али шта год да будеш радио, молимо те, прво обезбеди асистенциј­у полиције.

Желели бисмо такође и да београдски празнични украси у будућности буду заштићениј­и. Видели смо да су они који су против празничне атмосфере и новогодишњ­е расвете спремни на све, па чак и да против ње употребе физичку силу, у народу познатију као линч, силовање и насиље. Зато те молимо, Деда Мразе, да нам подариш једну фирму за заштиту расвете, макар јој и буџет био скроман, не мора више од пет милиона евра годишње да буде, али да се обавезно зове Keep Light Safe.

И то би било то. За сада. Имали бисмо ми још много жеља, наравно, али нећемо да претерујем­о. Знамо да је и ово доста. Ако можеш да нам испуниш чак и само један део, бићемо задовољни. Само бисмо те замолили да то урадиш до 2020. године. Не знамо шта си ти планирао после тога, али ми изгледа сви идемо у Немачку.

За Нову 2020. желимо од Деда Мраза да научи Небојшу Стефановић­а да броји. Доктор тог калибра требало би да добро влада бројевима како би у сваком тренутку могао да израчуна не колико је демонстран­ата на улици, већ да ли је довољно пута поменуо и похвалио председник­а, што и јесте посао једног министра унутрашњих послова

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia