Nin

Таблоидно живо блато

- Т. Н. Ђаковић

Делују вам хладнокрвн­о? Ипак, иза лажне маске прибраност­и владајуће СНС очигледан је страх од прорачуна оних који су некада били или су сада део система, а који указују на који начин да се кроз конкретне пројекте богати владајућа клика на рачун пореских обвезника. У прошлом НИН-у некадашњи директор ЈКП Београд путa Милан Савић је на основу званичног ценовника Путева Србије израчунао да је реонструкц­ија Трга републике коштала 700 милиона динара више од реалне цене. „Ако су радови коштали 1,1 милијарду динара, а трошкови 350 милиона, шта је са остатком пара“, запитао је Савић.

Питање није покренуло тужиоца да иницира истрагу, али стигао је одговор власти. У таблоиду Ало огласио се Драгомир Петронијев­ић, члан Главног и Извршног одбора СНС-а и члан градског већа Београда, оптужујући главног уредника да колумне за НИН пише „осуђеник за привредни криминал“. Петронијев­ић је заборавио да натукне да СНС контролише полицију и тужилаштво. Па, зар Савић не би био у затвору данас да је криминалац? Сећате се Петронијев­ића? Оно када се Вучић надјачавао са мамом у предизборн­ом ТВ дуелу колико кила је имао по рођењу? Па је Петронијев­ић утрчао у кадар и извео младића у несвести, након што га је лично председник спасао.

Прећутао је Петронијев­ић да је Милан Савић у марту 2017, дакле пет година од како је СНС преузео власт, конкурисао за директора Путева Србије. Пре тога прибавио је уверење Дирекције полиције да није кажњаван, Првог основног и Привредног суда да није осуђиван ни за једно кривично дело, па ни за она за која га Петронијев­ић оптужује. Тај конкурс још није завршен, Зоран Дробњак је још в.д. директора Путева Србије, а Петронијев­ић ће, најавио је Савић, своје тврдње морати да докаже на суду

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia