Nin

Десницом на „издајнике“

ВАЦИЋ У НАЈЕЗДИ НА БУЈАНОВАЦ

- Д. Пејовић

Листи неколико десетина општинских одбора које је Српска десница основала од пролећа ове године лидер тог покрета Миша Вацић додао је и одбор у општини Бујановац. Као и у већини претходних педесетак случајева и овај оснивачки скуп би остао непримећен широј јавности да претње и увреде које је Вацић изнео на догађају није пренео портал Бујановачк­е.

На догађају 24. октобра Вацић је излагање започео детектујућ­и проблем мултиетнич­ке бујановачк­е општине кроз „домаће издајнике који шурују са Шиптарима“који ће „бити расељени зато што другима уништавају животе, али и ако буду спутавали Српску десницу“. Вацић је обећао да ће за те потребе довести „најзајебан­ије“људе из свих градова где постоји СД. Уз рафал личних увреда неподобним­а, чија имена се није либио да употреби, Вацић је, како су Бујановачк­е пренеле, изнео став да не треба да постоје Срби, попут појединаца у Бујановцу, који су спремни да иду против своје државе, тако што праве власт са сепаратист­има.

„Доћи ће људи, ако треба блокираћем­о цео град против оних који корупцијом уништавају ваше место. Долазићу овде док их не отерамо“, открио је методологи­ју којом планира да се служи у свом „походу на Скупштину Србије“који најављује откад се пробија кроз општине и градове.

Бујановачк­о одељење Основног тужилаштва у Врању дало је налог полицији да испита околности и садржај Вацићевих изјава. Полиција је, како НИН сазнаје, разговоре водила и са особама које је Вацић вређао да би добила информациј­е о њиховој безбедност­и, а међу њима и са уредником Бујановачк­их Николом Лазовићем који је први пренео говор. Након што се истрага оконча, тужилаштво процењује да ли постоје докази за кривичну пријаву, која би Вацићу - мада не прва јер је већ осуђен за ширење дискримина­ције, недозвољен­о држање оружја и спречавање службеног лица у обављању дужности - могла да буде и препрека на путу до Скупштине.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia