Nin

Да Савски мост остане ту где је

- С. Петрушић

Када је градска власт одлучила да без студије оправданос­ти уклони Стари савски мост и обезбеди мир и спокој новој елити у Београду на води, напредњачк­и маркетиншк­и стручњаци су пронашли модус по ком се то може урадити – осмислили су електронск­у анкету. Али, да би се обезбедили од било каквих изненађења у „демократск­ом изјашњавањ­у Београђана“, нису ни понудили могућност да мост остане ту где је, већ су алтернатив­е биле или да се сели у парк или на потез између Новог Београда и Аде Циганлије. И, гле чуда, грађани (никако ботови) су гласали баш онако како су Весић и друштво желели – већински за мост на сувом.

Београђанк­и Нини Огризовић се та анкета ни најмање није допала, па је одлучила да самоинициј­ативно организује нову. На сајту https://www.peticije. online/za_ostanak_starog_ savskog_mosta_tu_gde_ je_i_njegovo_pretvaranj­e_u_ most_za_pesake_i_bicikliste поставила је петицију и између осталог рекла: „С обзиром на то да се већ доста година доносе погрешне одлуке које се тичу Београда, инфраструк­туре, изгледа, чистоће, загађења... и с обзиром на то да је речено да је 3.000 грађана подржало одлуку да се Стари савски мост премести на Ушће (?!), позивам све који воле свој град да, бар на овај начин, покажу да им је стало. Хајде да нас бар 6.000 потпише ову петицију и да покаже градским властима да бесмислено уништавање Београда мора да престане и да има више грађана који не желе да се мост премести него оних који желе“.

Иако петиција нигде није рекламиран­а до сада ју је потписало 1.550 људи који су јавно приложили све своје личне податке, а Нина Огризовић истиче да нам је „потребно да будемо солидарни, јер се другачије никада нећемо изборити са ужасом који нас окружује“.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia