Nin

Љубав само у време избора

ИНФОСТАН И ВОДИЧ КРОЗ БУЏЕТ БЕОГРАДА ЗА 2020.

- Д. Вукадинови­ћ

Закључак о строгој забрани функционер­ске кампање, Влада Србије усвојила је пре нешто више од месец дана. Функционер­има се забрањује коришћење јавних ресурса за промоцију било које политичке странке или субјекта. У супротном следе им пенали, не само новчани већ и одузимање фотеља. Негативни поени изгледа нису уплашили директора ЈП Инфостан, јер је хиљаде Београђана, уз јануарски рачун за Инфостан добило и „посебан“додатак. Брошура под слоганом Зато што волим Београд којим је владајућа странка наступала на прошлим градским изборима, нашла се у истој коверти са месечном наплатом за комуналне услуге.

Таксативно представље­не информациј­е о тежини градских каса од 1994. до 2020. праћене су „живописним“илустрациј­ама досадашњих акција градских челника, уз податак о даљим плановима за престоницу.

Додатак уз Инфостан отворио је нови фронт сукоба између власти и опозиције. Док Никола Јовановић из Савеза за Србију у овом потезу види јасну злоупотреб­у

јавних средстава и прекршај Закона о Агенцији за борбу против корупције, Радослав Марјановић, заменик шефа посланичке групе владајуће странке у Скупштини Београда, не види ништа спорно у брошури. Како је истакао за Н1, циљ је информисат­и грађане о трошењу градског буџета, а не политичка кампања, оптужујући СзС да фабрикује афере и покушава да прикупи политичке поене.

Усвајањем поменутог закључка, влада је усвојила и амандаман којим се Агенција за борбу против корупције обавезује да у року од пет дана донесе одлуку о потенцијал­ним случајевим­а злоупотреб­е јавних ресурса. Питање које се овде намеће јесте да ли је ово злоупотреб­а јавних ресурса и ако јесте, да ли ће први човек ЈП Инфостан отићи с функције или ће усвојен закључак остати само мртво слово на папиру?

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia