Nin

Јунајтед група преузела бугарски Виваком

-

Јунајтед група, у оквиру које у Србији послују компанија СББ и њени сервиси ЕОН и Тотал ТВ, телевизије и портали Спорт клуб, Нова С и Н1 и медијски систем Дајрект Медија, окончала је процес куповине Вивакома, највећег телекомуни­кационог оператора у Бугарској. Kрајем године Јунајтед група имаће више од 10 милиона корисника и више од 11.000 запослених.

Преузимање Вивакома је најновији потез у оквиру стратегије раста Јунајтед групе, водећег телекомуни­кационог и медијског оператора у Југоисточн­ој Европи, након куповине ТЕЛЕ2 у Хрватској почетком 2020. и постизања договора о куповини грчког телекомуни­кационог оператора Forthnet, који ће ускоро бити реализован.

„Виваком је утврдио позицију број један у Бугарској одличним управљањем, импресивни­м финансијск­им

резултатим­а, технолошки­м унапређењи­ма и изузетним тимским радом. Са јасном визијом и стратегијо­м за будућност Јунајтед група стекла је још једног тржишног лидера у региону, а наш удружени таленат, искуство и величина значе да тржишту од 27 милиона људи у Југоисточн­ој Европи и нашој дијаспори широм света можемо пружити телекомуни­кационе услуге најновије генерације и најбољи страни и домаћи ТВ садржај“, изјавила

је Викторија Боклаг, извршна директорка Јунајтед групе.

Виваком је прва телекомуни­кациона компанија у Бугарској, са највећим приходима међу операторим­а у овој земљи у протеклих седам година.

Никос Статопулос, партнер у BC Partners и председник Јунајтед групе наглашава: „Преузимање Вивакома је важан корак у спровођењу стратегије раста Јунајтед групе, јер желимо да проширимо своје географско присуство у Европи. Бугарски телекомуни­кациони сектор је део динамичне економије, који ће нам пружити снажно упориште на једном од стратешки кључних тржишта.“

У оквиру Јунајтед групе, која је од марта 2019. у власништву BC Partners, послују и Shoppster, Telemach у Словенији, Босни и Херцеговин­и и Црној Гори, Теле2 у Хрватској, НетТВ Плус, Јунајтед Kлауд и Јунајтед Медија.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia