ANGUL AR FL AIR

SUMMERHAUS D'ZIGN ad­dressed a cou­ple’s de­sire for an un­con­ven­tional home with dar­ing fea­tures and its an­gu­lar de­sign

Singapore Tatler Homes - - SUMMERHAUS D'ZIGN SPECIAL FEATURE -

LO­CATED WITHIN A CON­DO­MINIUM AT KEP­PEL BAY,

this abode is one of those rare apart­ments where, lit­er­ally, you see a dif­fer­ent per­spec­tive each time you en­ter. It was in­deed the own­ers’ de­sire for an un­con­ven­tional home that sparked a se­ries of novel ideas by Summerhaus D'zign. “The own­ers wanted some­thing un­con­ven­tional and ul­tra­mod­ern. They’ve seen many houses which fea­ture the stan­dard rec­tan­gu­lar cove light­ing, and they wanted some­thing dif­fer­ent for their home,” Larry Lim, co-founder of Summerhaus, vividly re­calls. The de­sign­ers were en­listed to achieve a cre­ative balance be­tween nov­elty and re­tain­ing the home’s un­der­stated and lux­u­ri­ous at­mos­phere.

This unique home fea­tures in­ven­tive an­gu­lar de­tails, which cre­ate an abode that is al­ways vis­ually re­fresh­ing ev­ery time you step in

Spa­tial Def­i­ni­tion

The fi­nal re­sult is a dra­matic an­gu­lar de­sign, where no walls within this 3,000 sq ft, four-bed­room apart­ment are an­gled at 90 de­grees. The home’s vis­ual ap­peal is ap­par­ent once you en­ter from ei­ther of its two en­trances. At one en­trance, you’re greeted by a gold-clad sus­pended mir­ror cabi­net, while at the se­cond en­trance, vis­i­tors are en­tranced by a sculp­tural bar. It ’s in the liv­ing room where the an­gu­lar flair of the home truly shines. A multi-an­gled cor­ri­dor wall lead­ing to the liv­ing room cre­ates a se­duc­tive back­drop, while the liv­ing room’s ceil­ing , with its asym­met­ri­cal cut-out struc­ture, is an im­me­di­ate at­ten­tion grab­ber. To pull of f this un­usual con­cept for the ceil­ing , Summerhaus metic­u­lously cus­tomised its de­sign, and lav­ished ad­di­tional time work­ing out the de­tails with its con­trac­tors.

Eye On Func­tion

Stylish as it may be, the apart­ment’s an­gu­lar fea­tures have not com­pro­mised the func­tion­al­ity of the home. Summerhaus was par­tic­u­larly con­cerned that the apart­ment must re­main very func­tional, prac­ti­cal and us­able with sleek lines and hid­den stor­age ar­eas. For in­stance, an an­gled glass wall in the liv­ing room dou­bles up as a cabi­net, which clev­erly tucks away the TV and sound sys­tem. A se­ries of spot­lights play up the sculp­tural fea­tures of the cor­ri­dor wall, while al­low­ing the own­ers to switch be­tween dif­fer­ent light­ing op­tions.

The two study rooms, which fea­ture tables with an­gu­lar cut-outs, have also been care­fully tai­lored to the needs of the own­ers. The master bed­room fea­tures sleek lines and el­e­gant fin­ishes to evoke a re­laxed, lux­u­ri­ous at­mos­phere. One of the own­ers’ favourite fea­tures is the cus­tomised sculp­tural bar. Clad in gold, the bar art­fully dis­plays the cou­ple’s col­lec­tion of whiskys and wines.

Luxe Fin­ishes

To achieve a sub­tle em­pha­sis of the sculp­tural space, the in­te­ri­ors are de­signed with a neu­tral pal­ette of black, white, gold and cream. “As the apart­ment’s de­sign is dra­matic enough, we wanted the colours to be sub­tle, to let the shapes speak for them­selves,” says Lim. Ma­te­ri­als were cho­sen for their sense of un­der­stated lux­ury. One fea­ture that stands out are two slabs of Arabescato mar­ble, care­fully se­lected and book­matched to en­sure a picturesque fea­ture in the din­ing area. Spe­cial lam­i­nates from Aus­tria con­fer ac­cents of metal­lic sil­ver and bronze in the master bed­room, and a touch of leather in the liv­ing area. Since mov­ing in, the own­ers have been en­joy­ing liv­ing in a unique space that has been wow­ing guests and fam­ily mem­bers alike. Lim re­flects, “Amongst the projects that we’ve done, this is one unique home where it ’s al­ways vis­ually re­fresh­ing ever y time you step in.”

LEFT The liv­ing area's dra­matic an­gu­lar de­sign is echoed by the multifaceted walls of the cor­ri­dor

BE­LOW The Arabescato mar­ble fea­ture wall gives a picturesque con­trast to the sharp lines that de­fine this home's de­sign

THIS PAGE The sculp­tural bar fea­tures an el­e­gant shelv­ing for the own­ers' col­lec­tion of whisky and wines

OP­PO­SITE PAGE This an­gled glass wall in the liv­ing area clev­erly con­ceals the TV and sound sys­tem; metal­lic ac­cents add an el­e­gant touch to the master bed­room

Newspapers in English

Newspapers from Singapore

© PressReader. All rights reserved.