Dennik N

Šimečka s Ódorom sa vybral po víťazstvo

Obľúbený technokrat sa spája s lídrom opozície, ktorého strana sa tým stáva favoritom eurovolieb

- FILIP OBRADOVIČ editor a komentátor

Ľudovít Ódor povedie kandidátku PS do eurovolieb, čo sa nedá nazvať inak ako ich úspech. Bez zveličenia sa dá hovoriť o ideálnej akvizícii. Bývalý premiér, ktorý sa teší veľkej obľube medzi voličmi opozície, sa spája s lídrom opozície, s ktorým neriskuje, že by sa do Európskeho parlamentu nedostal. A PS v jeho osobe získava posilu, s ktorou sa automatick­y stáva favoritom eurovolieb, čím posilňuje svoj význam aj na domácej scéne.

Slovami bývalého premiéra, kľúčový hráč štvrtého útoku sa presúva do prvého a očakávania sú tie najvyššie.

Progresívn­e Slovensko s predsedom Michalom Šimečkom a s preferenci­ami okolo dvadsiatic­h percent si dlhodobo udržuje v prieskumoc­h druhé miesto. Reči, že ide o bublinu, ktorá časom v opozícii spľasne, sú znakom politickej dezoriento­vanosti.

Samozrejme, PS neťaží z nejakej ultra liberálnej agendy, ale z faktu, že je to jediná strana nezaťažená minulosťou, ktorej vedenie zároveň chápe, že sa treba pohybovať okolo stredu, sústrediť sa na zásadné politické témy, a teda byť uveriteľno­u protiváhou vládnej moci. A to sa im posledné mesiace darí. Dohoda s rešpektova­ným ekonómom a bývalým viceguvern­érom

NBS, je toho dôkazom. Technokrat Ľudovít Ódor spojením s najsilnejš­ou opozičnou stranou navyše dostáva príležitos­ť vyrásť politicky, čo mu do budúcna otvára dvere aj pre návrat do domácej politiky. PS zasa ukazuje, že nie sú hračkársko­u stranou, ktorá sa tu ocitla náhodou, myslia to vážne a treba s nimi počítať.

Slovami bývalého premiéra, kľúčový hráč štvrtého útoku sa presúva do prvého a očakávania sú tie najvyššie.

 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia