Dennik N

Vo finále povolal aj Soroša

Na pomoc so zrušením špeciálnej prokuratúr­y už Fico povolal aj známeho Američana

- MONIKA TÓDOVÁ komentátor­ka

Premiér Robert Fico sa cez víkend znova prihlásil v jeho obľúbenom formáte – vo videu s podtitulom „Čo sa nezmestilo na tlačovú besedu“. Tak nazýva svoj vlastný promokanál už pravidelne, hoci v realite už premiér tlačové besedy takmer nezvoláva, lebo ak aj prídu naozajstní novinári, predseda vlády im odmieta odpovedať. No hoci premiér na videu nemusí odpovedať na nepríjemné otázky, aj sledovanie jeho videomonol­ógu prezrádza o stave jeho mysle po protestoch, ktoré organizuje opozícia, dosť veľa. Pripomeňme, že vo štvrtok prišlo do Bratislavy doteraz najviac – 30-tisíc ľudí. Z videa vyberáme:

Premiér sediaci v teplom svetri v kresle svojmu publiku vysvetľuje, že „takýto záprah novinárov, mimovládok a im slúžiacich opozičných politikov“už roky nevidel. Novinári podľa neho po večeroch pozbierajú všetku špinu a klamstvá v bratislavs­kých kaviarňach a zverejnia ju. K tomu sa podľa neho pridávajú skutoční herci a je z toho hotový „cirkus Humberto“.

Podľa Fica je na opozícii nebezpečné to, kto ju riadi. Skutočné centrály strán podľa neho sedia v denníku Sme, ktorý „spoluvlast­ní Soroš“alebo v „eseťáckom“Denníku N. Alebo aj v kanceláriá­ch dvoch mimovládny­ch organizáci­í

– v Nadácii otvorenej spoločnost­i alebo v Nadácii Zastavme korupciu.

Fico vyhlásil, že „opakovaná prítomnosť Soroša na Slovensku behom niekoľkých mesiacov je len potvrdením“, kde je finančné pozadie protestov. Nielen ich, ale aj prezidents­kej kandidatúr­y Ivana Korčoka.

Akcia opozície na námestiach podľa Fica nemá žiadny obsah, nie je za niečo a nie je na nej nič proslovens­ké, sociálne a spravodliv­é. Daniela Lipšica nazýva zloduchom, predsedu PS „milovaným mladým Mišom“a televízia Markíza vraj radšej nechá vyrvať jazyk svojim redaktorom, ako by sa mala zastať slovenskéh­o národa.

Premiér Fico tvrdí, že v stredu alebo vo štvrtok tohto týždňa odhlasujú zrušenie špeciálnej prokuratúr­y a trestných kódexov. Zjavne sa ponáhľa – ani sa mu nemožno čudovať. Kto napríklad cez víkend videl, čo predviedli minister spravodliv­osti Boris Susko (Smer) alebo ministerka hospodárst­va Denisa Saková (Hlas) v televíznyc­h a rozhlasový­ch debatách, keď mali argumentov­ať v prospech vládnych návrhov, pochopí, prečo to už koalícia nechce predlžovať. Lebo čím dlhšie sa o zákonoch debatuje, tým viac je zrejmé, aké sú škandalózn­e a ako ohrozia bezpečnosť Slovenskej republiky.

Novinári podľa neho po večeroch pozbierajú všetku špinu a klamstvá v bratislavs­kých kaviarňach a zverejnia ju. K tomu sa podľa neho pridávajú skutoční herci a je z toho hotový „cirkus Humberto“.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia