Dennik N

Februárové víťazstvo slovenskej buržoázie

Neprajník by povedal, že všetko visí na šnúrke troch-štyroch hlasov a že nás spája hlavne strach z toho, aby nič nevyšlo najavo

- IGOR OTČENÁŠ spisovateľ

Tak teda čo ďalej? Februárové víťazstvo je dokonané. S tým rozdielom, že tentoraz nezvíťazil tzv. pracujúci ľud ako v roku 1948, ale my, nová slovenská buržoázia, zaštítená naším politickým predvojom, ktorý už viac ako dvadsať rokov úspešne predstiera, že je sociálna demokracia. Výhodou nášho februárové­ho víťazstva je, že väčšinový ľud, respektíve tá jeho časť, ktorá nám oddane a s láskou odovzdáva svoje volebné hlasy bez ohľadu na zdravý rozum, počasie a storočie, nič nepochopil. A ak vôbec niečo pochopí, tak až o štyridsať rokov. To je už historicky odskúšané. Ale vtedy už budeme všetci dávno a bezpečne za vodou, aj s deťmi našich detných detí. Náš ľud netuší, že už žiadne znárodňova­nie podnikov, prevádzok, firiem, obchodov, investičný­ch fondov nebude, že už to nikdy nebude ako za starých čias, lebo to nechceme a nedovolíme hlavne my, teda majitelia týchto podnikov, majitelia kľúčov, jeho poslanci a jeho vláda, nová slovenská buržoázia. Navyše babky demokratky už síce vymreli, ale našou legitímnou oporou sú ich spoľahliví potomkovia novej generácie s volebným právom, ktorí socík zažili len v jeho úpadkovej fáze a niektorí vôbec nikdy, ale z neznámych dôvodov o to vrúcnejšie o ňom snívajú. Prečo im brať tieto sny?

Druhou výhodou nášho februárové­ho víťazstva je, že sa nemusíme obťažovať s logikou. Prosím vás, v dobe, keď Facebook vyhráva voľby, idete na nás s nejakou logikou? Že sme včera kládli kvety na Dubčekov hrob a dnes vyvolávame z hrobu Husáka, ktorý je hlavným vinníkom Dubčekovej degradácie a jeho mnohoročne­j spoločensk­ej, politickej a ľudskej perzekúcie? A čo má byť? Včera bolo včera, dnes je dnes. Že sme včera volali do boja proti LGBT a dnes podporujem­e LGBT za prezidenta? No a čo? Čo bolo, bolo, terazky som majorom… Náš volebný ľud je múdry a pochopí, že všetko je relatívne. Zem je plochá i guľatá zároveň. Rusko sa len bráni. Covid je výmysel. V Kyjive nie je vojna.

Treťou výhodou nášho februárové­ho víťazstva je, že sme odteraz nevídane zjednotení a pevní ako skala. Dokazuje to naše hlasovanie. Neprajník by povedal, že všetko visí na šnúrke troch-štyroch hlasov a že nás spája hlavne strach z toho, aby nič nevyšlo najavo. Strach z toho, že sa celý svet dozvie, ako sme zbohatli, čo sme rozkradli, pokútne sprivatizo­vali, čo sme zmanipulov­ali, koho ozbíjali, koho očiernili. Strach z toho, že prídeme o Maldivy, Mercedesy, vily pod Slavínom, o veľkorozme­rné byty za facku, o off-shore účty, letné domy na Floride, o Ferrari v Dubaji, o bakalára zo Sládkovičo­va… Lebo vraj to je v našom živote zo všetkého najdôležit­ejšie, že vraj len kvôli tomu sme my, inžinieri z Váhostavu, zväzáci z Hrušovian, sústružníc­i z Kovosmaltu, futbalisti z VSS Košice, závozníci z Blatnice a ďalší nám podobní vliezli do

Samozrejme, v druhej fáze našej februárove­j revolúcie si musíme upevniť moc v represívno­m aparáte. To je historická skúsenosť a taká je, ako sa hovorí, nevyhnutná dialektika dejín.

politiky. Nie je to pravda, je to zákerný útok na naše predsedníc­tvo a vo svetle nášho historické­ho februárové­ho víťazstva sa nebudeme ani obťažovať s vyvracaním tejto lži.

Takže sa vrátime na začiatok: čo teda ďalej? Samozrejme, v druhej fáze našej februárove­j revolúcie si musíme upevniť moc v represívno­m aparáte. To je historická skúsenosť a taká je, ako sa hovorí, nevyhnutná dialektika dejín. Na to už chystáme Tibora Gašpara. Pretlačíme ho za šéfa SIS. Veď kto iný je lepšou zárukou, že sa tajní zase vrátia k tomu, čo vedia najlepšie a čo robili už od čias otca zakladateľ­a Felixa Edmundovič­a, od čeky a NKVD, cez KGB a ŠTB až po FSB: k ochraňovan­iu víťazov. A víťazi sme, chcete či nechcete, my, bohatí ľudia, nová slovenská buržoázia. Tiborovi potom, samozrejme, upravíme rozpočet, nech má za čo verbovať a čo ponúkať. Učitelia ako vždy počkajú.

Samozrejme, druhá fáza nášho februárové­ho víťazstva sa týka aj ministerst­va vnútra. Aj to je historická skúsenosť. Takí velikáni ako Šaňo Mach, Nosek, Kopřiva, Barák, Bacílek, Štrougal či Obzina, tí by o tom vedeli rozprávať. S príjemným prekvapení­m zisťujeme, že súčasný minister vnútra sa ukazuje skutočne ako človek na výške. Je to spoľahlivý káder, snaživý, ochotný, iniciatívn­y, pracovitý, schopný, ten ešte dokáže veľké veci. Má jasný nábeh zaradiť sa do panteónu medzi horeuveden­ých velikánov. Samozrejme, aj tomu upravíme rozpočet, aby mal čo rozdávať. Dôchodcovi­a už dostali. Síce omrvinky, ale im to stačí.

A bude radostne a veselo. Piesok sa bude liať, eurofondy sypať, Ukrajincom predáme, čo budú chcieť, a od Američanov nakúpime, čo nám ponúknu, aj bez zľavy. Veď sú naši spojenci. Veď sme v NATO. Brat za brata. A biznis je biznis. Aj o kultúru je postarané. Blondína s Michelkom síce nie sú formáty ako Nejedlý a Nezval, ale pri troche snahy… Výboh sa vráti z vyhnanstva a na hraniciach ho privítame s chlebom a so soľou.

A Hambálka zvolíme za kráľa majálesu.

 ?? FOTO – TASR ??
FOTO – TASR
 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia