Dennik N

Slovensko si nasadilo Korčokove okuliare

Atmosféra v RTVS je zrejme taká hrozná, že umožňuje hlúpe nápady ešte skôr, než na ňu zaútočia

- JURAJ JAVORSKÝ zástupca šéfredakto­ra

Na konci prvého marcového pondelka sa dá povedať, že jeho najväčšou udalosťou sa stali okuliare Ivana Korčoka. Paradoxne, Korčok a jeho okuliare v tom boli možno úplne nevinne.

Všetko spustila herečka Kristína Tormová, keď sa podelila o svoj zážitok z RTVS. Tam v jednom zo štúdií pravidelne pracuje, tentoraz však od nej chceli, aby nakrúcala bez svojich okuliarov, nech to nevyzerá, že robia podprahovú kampaň Ivanovi Korčokovi.

Tormovej skúsenosť sa stala v priebehu pár chvíľ veľkolepým virálom. Pochopiteľ­ne, pretože absurdnosť tej požiadavky bola takisto veľkolepá. O to lepšie bolo, že ľudia zareagoval­i na sociálnych sieťach presne opačne, než by si niektorí v RTVS priali. Začali si robiť selfíčka s okuliarmi a dávali najavo, že tým podporujú Ivana Korčoka. Tí, čo majú zdravé oči, si nasadili aspoň virtuálne okuliare a tí najkreatív­nejší napokon pridávali Korčokove okuliare aj na fotky Fica či Pellegrini­ho. Stala sa z toho kampaň ako hrom.

V tejto chvíli všetko nasvedčuje tomu, že ju nikto neriadil a všetko sa dialo spontánne. Táto udalosť upozornila aspoň na dve významné veci: jednu dobrú a jedna zlú. Tou zlou je, že v RTVS vôbec pracuje niekto natoľko zbabelý a hlúpy, že mu taká hlúposť vôbec napadne a ešte ju aj nahlas vysloví. Prípadne že je atmosféra v RTVS taká hrozná, až umožňuje zrod podobných nápadov, a to ešte skôr, než na ňu Fico s Dankom zaútočia, ako sa obaja zastrájajú, Fico naposledy cez víkend.

Dobrou stránkou veci je, že Ivan Korčok zažil hviezdny moment, s jeho menom sa šírilo jednoduché, pozitívne posolstvo – proste sa konečne stalo niečo, čo v jeho doterajšej kampani veľmi chýbalo.*

Tí, čo majú zdravé oči, si nasadili aspoň virtuálne okuliare a tí najkreatív­nejší napokon pridávali Korčokove okuliare aj na fotky Fica či Pellegrini­ho.

 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia