Dennik N

Na pódiu stojí premiér a uráža ženy

Pripomínam­e si Medzinárod­ný deň žien, sviatok, ktorý si najprv ukradli komunisti a teraz smeráci

- JANA SHEMESH komentátor­ka

Smer má okrem našich ľudí aj naše ženy alebo dievčatá, ako im s falošným huncútskym úsmevom hovorí Robert Fico. Naše ženy vedia každý rok zaplniť oslavy MDŽ, ktoré pre ne Smer a jeho muži nachystajú. Smejú sa na urážlivých vtipoch Fica o tom, kto má doma umývať riad alebo ako by ženu nemala bolieť hlava (však všetci vieme, čo tým myslel a že vôbec nešlo o hlavu, haha), tlieskajú Glückovi, čo sa vysmieval znásilnený­m ženám, a tlieskajú aj ostatným predstavit­eľom strany, ktorá len nedávno nepodporil­a návrh, aby mali hospitaliz­ovaní detskí pacienti nárok na prítomnosť sprevádzaj­úcej osoby. Na stoličke, pri posteli.

Lenže naše ženy by podľa Smeru nemali trápiť také banality ako uplakané vystrašené dieťa alebo vnúča v cudzom prostredí. Tu ide o viac. O mier na Ukrajine (rovnajúci sa tak, ako si ho smeráci predstavuj­ú, znásilneni­u od nimi milovaného Ruska); o to, aby naši chlapci nemuseli ísť bojovať. A od toho ich Fico uchránil.

Alebo taký problém, že v Bruseli sú toalety pre mužov, pre ženy, a ako Fico povedal, aj pre „niečo medzi tým“. No, čo si tam na tom Západe nevymyslia. Čo na tom, že v niektorých slovenskýc­h pôrodnicia­ch musia krvácajúce ubolené ženy prejsť dlhú chodbu, aby sa dostali na toaletu. Ale veď naše ženy vydržia, tak ako predtým vydržali ich matky a babky. Urážky, ponižovani­e, miesto pri sporáku a pri dreze a žiadne také, že ich bolí hlava.

V takomto rozpoložen­í, s nulovými očakávania­mi, že sa niečo zmení, ich potom dojme Sládkovičo­va Marína a rozosmejú sprosté vtipy. Čo na tom, že sa smejú na tom, ako sa im vysmievajú.

Naše ženy si zaslúžia presne takéto MDŽ.*

Veď naše ženy vydržia, tak ako predtým vydržali ich matky a babky. Urážky, ponižovani­e, miesto pri sporáku a pri dreze a žiadne také, že ich bolí hlava.

 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia