Dennik N

Robert Fico je ruská žalobaba

To je už veľmi otvorené vyjadrenie pochybnost­í o lojalite k organizáci­ám, do ktorých Slovensko vstúpilo

- JANA SHEMESH komentátor­ka

Robert Fico využil prípad Jozefa Hambálka na útok proti Ivanovi Korčokovi. Korčok vraj neurobil nič, aby mu pomohol. To, že Fico použije čokoľvek, aby zvyšoval šance Petra Pellegrini­ho, je jedna rovina. Druhá má však dlhodobejš­í dosah.

Ako totiž napísali Aktuality, za vymazaním Hambálka zo

Macron povedal, že Fico ešte pred schôdzkou krajín EÚ a NATO v Paríži vyzradil, že sa tam má rokovať o nateraz veľmi a hmlistom pláne poslať pozemné jednotky na Ukrajinu.

sankčného zoznamu je vlastne obchod s Maďarskom. Za to, že Maďarsko Slovensko podporilo pri jeho osobe, Slovensko zase súhlasilo s maďarskou požiadavko­u na odstránení ďalších dvoch mien zo zoznamu.

To, koho ďalšieho (ide hlavne o mená, ktoré napokon na zozname zostávajú) chceli s pomocou Maďarska Fico a minister Blanár zbaviť európskych sankcií, zapadá do imidžu podporovat­eľov ruských záujmov, ktorý v Európe už stihli získať a na ktorého upevňovaní usilovne pracujú.

Po uplynulom týždni je už jasné aj to, že Fica niektorí európski partneri považujú za ruskú žalobabu a podozrieva­jú ho, že Moskve vynáša. Emmanuel Macron napríklad povedal, že Fico ešte pred schôdzkou krajín EÚ a NATO v Paríži vyzradil, že sa tam má rokovať o nateraz veľmi hmlistom pláne poslať pozemné jednotky na Ukrajinu. Debata o tom mala byť pritom za zatvoreným­i dverami.

A keď sa o účasti Roberta Fica na nej dozvedel Petr Fiala, zoškrtal časti svojho prejavu týkajúce sa podrobnost­í plánu na získanie munície pre Ukrajinu a partnerov o detailoch informoval osobne.

To je už veľmi otvorené vyjadrenie nedôvery a pochybnost­í o lojalite k organizáci­ám, do ktorých Slovensko vstúpilo dobrovoľne.

 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia