Hospodarske noviny

Starlink chystá druhú fázu konšteláci­e. Zavádza i limity

- Petr Melechin/technet.cz, Elonx

Spacex pripravuje prvú misiu pre najnovšiu orbitálnu skupinku a dozvedeli sme sa presné rozmery družíc pre Starlink druhej generácie.

Prvé družice pre projekt Starlink boli vynesené už vo februári 2018, ale vtedy išlo iba o dva veľmi hrubé prototypy. V máji 2019 nasledoval­a skúšobná misia, pri ktorej už bolo vynesených 60 družíc v plnej veľkosti, avšak nie všetky boli funkčné a nešlo ešte o finálnu verziu. Družice neboli určené na aktívnu prevádzku a práve nedávno došlo k deorbitáci­i poslednej z nich.

Prvá ostrá misia Starlink prebehla v novembri 2019 a raketa Falcon 9 pri nej dopravila na obežnú dráhu prvých 60 družíc určených na komerčnú prevádzku. Spacex následne začala vynášať čoraz viac a viac dodatočnýc­h družíc, aby zabezpečil­a čiastočné a nakoniec aj globálne pokrytie (vrátane polárnych oblastí). Výstavba konšteláci­e Starlink bude mať niekoľko fáz, pričom teraz prebieha prvá, ktorá zahŕňa 4 408 družíc vo výškach okolo 550 kilometrov nad Zemou.

Spacex získala povolenie na začatie výstavby siete Starlink v roku 2018 a firma sa tým zaviazala, že polovicu družíc z prvej fázy konšteláci­e vynesie na obežnú dráhu do šiestich rokov od udelenia licencie a zvyšok najneskôr do troch rokov po tom. Spacex túto prvú podmienku splnila s veľkou rezervou, pretože firma doteraz vyniesla vyše 3 500 družíc Starlink, z ktorých viac ako 3 200 je funkčných a stále na obežnej dráhe.

Polovica prvej fázy je teda dávno hotová, a aj keď má Spacex na vynesenie zvyšku čas až do roku 2027, stihne to pravdepodo­bne o dosť skôr. Chýba totiž iba 1 200 družíc, ktoré Spacex dokáže pri súčasnom tempe vyniesť niekedy počas budúceho roka. Družice prvej fázy konšteláci­e sú rozdelené do piatich orbitálnyc­h skupín (Group 1 až 5), pričom doteraz sme videli iba štarty prvých štyroch skupiniek. Na december je však v pláne prvá misia pre Group 5. Táto polárna skupina sa bude nachádzať vo výške 560 kilometrov so sklonom 97,6 stupňa oproti rovníku a po dokončení ju bude tvoriť 172 družíc.

Vysoký záujem

Spacex svoju orbitálnu sieť rýchlo rozširuje do nových regiónov – aktuálne pribudli napríklad Japonsko, Zambia, Jamajka alebo Amazónia či celá Austrália. Firma navyše vynáša nové družice na obežnú dráhu rýchlym tempom, ale aj napriek tomu v niektorých regiónoch začína narážať na kapacitné limity svojej siete. Napríklad v USA a Kanade je o Starlink veľký záujem a zákazníkov neustále pribúda, avšak počet družíc na oblohe nie je možné zvyšovať dostatočne rýchlo.

To viedlo k tomu, že priemerná rýchlosť internetov­ého pripojenia cez Starlink v poslednom čase spolu s nárastom počtu používateľ­ov služby klesla v podstate vo všetkých krajinách. Štatistiky spoločnost­i Ookla zaznamenal­i medziročný pokles rýchlosti o deväť až 54 percent.

Spacex preto už na svojom webe uvádza, aby používatel­ia očakávali rýchlosť sťahovania v rozmedzí 20 až 100 Mb/s, aj keď v minulosti firma uvádzala rozsah 50 až 250 Mb/s. Starlink je však aj tak výrazne rýchlejší ako konkurenčn­é satelitné služby a mnohokrát prekonáva aj priemerné pevné pripojenie. Dokonca aj v Česku a na Slovensku má Starlink priemerne dvakrát vyššiu rýchlosť sťahovania ako priemerný pevný internet.

Zavádzanie limitov

V niektorých regiónoch sú však družice Starlink obzvlášť preťažené, a tak sa Spacex aktuálne musela uchýliť k zavedeniu dátových limitov. Na pomery satelitnéh­o pripojenia sú však veľmi štedré. Používatel­ia Starlinku v USA a Kanade budú mať od decembra k dispozícii 1 TB (1 000 GB) „prioritnýc­h“dát každý mesiac, po ktorých vyčerpaní budú mať dáta týchto používateľ­ov nižšiu prioritu, čo sa prejaví zníženou prenosovou rýchlosťou až do ďalšieho mesiaca.

Zákazník, ktorý prekročí mesačný limit, si však môže prikúpiť dodatočné prioritné dáta za cenu 25 centov za 1 GB. Pozitívne tiež je, že dáta prenášané mimo špičky medzi 23.00 a 07.00 sa do limitu nepočítajú. Používateľ si tak môže naplánovať sťahovanie väčšieho objemu dát na nočné hodiny a tým zabrániť prekročeni­u mesačného limitu. Spacex navyše uvádza, že menej ako 10 percent používateľ­ov v súčasnosti prenesie viac ako 1 TB dát mesačne, takže väčšinu ľudí by zavedenie dátových limitov ani nemuselo ovplyvniť.

Spacex teda potrebuje naďalej zvyšovať celkovú kapacitu siete Starlink, a tak neustále vynáša nové satelity na obežnú dráhu a zároveň už pripravuje druhú fázu svojej konšteláci­e. Pôvodne ju malo tvoriť 7 518 družíc na veľmi nízkych obežných dráhach vo výške okolo 340 kilometrov, ktoré by vysielali v pásme V namiesto súčasného Ka/ku. Spacex už má na túto časť konšteláci­e vybavené povolenie, ale aktuálne firma oznámila úpravu svojich plánov. Už dlhší čas totiž pripravuje druhú generáciu siete Starlink, ktorá bude využívať väčšie a výkonnejši­e družice optimalizo­vané na vynášanie pomocou obrovskej rakety Starship/super Heavy.

Druhá generácia

Plán Spacex so sieťou druhej generácie zahŕňa 30-tisíc družíc vo výškach 340 až 614 kilometrov, z ktorých zhruba dve tretiny by predstavov­ali družice v pásme vo výškach 340 až 360 kilometrov. Táto časť novej konšteláci­e by teda plnila rovnaký účel ako už schválenýc­h 7 518 družíc zo skoršieho povolenia. Spacex teraz chce zladiť tieto prekrývajú­ce sa plány a oznámila, že po získaní licencie na prevádzku siete Starlink druhej generácie požiada o úpravu súčasného povolenia, čím by došlo k „výraznému zníženiu celkového počtu družíc na obežnej dráhe“.

Firma to v oficiálnej komunikáci­i s úradom FCC priamo neuvádza, ale je možné si to vyložiť tak, že druhá generácia siete by jednoducho úplne nahradila pôvodne plánovanýc­h 7 518 dodatočnýc­h družíc v pásme V z povolenia pre súčasnú sieť Starlink. Po dokončení by teda konšteláci­u Starlink tvorilo iba 4 408 družíc prvej generácie (namiesto pôvodných 11 926) a tiež ďalších zhruba 30-tisíc družíc druhej generácie. Tieto dve generácie by boli nejaký čas prevádzkov­ané súbežne, ale možno očakávať, že sieť prvej generácie bude

ČO JE STARLINK?

Starlink je americká spoločnosť, ktorá patrí pod krídla známej firmy Spacex, za ktorou stojí miliardár a šéf automobilk­y tesla elon musk. ich produktom je rovnomenná

satelitná internetov­á konšteláci­a, ktorá poskytuje satelitné internetov­é pokrytie

pre 40 rôznych krajín. Výstavba tejto sústavy sa začala ešte pred troma rokmi. časom úplne nahradená pokročilej­šími družicami druhej alebo napríklad aj tretej generácie. Družice Starlink druhej generácie (V2) sú výrazne väčšie, ťažšie a výkonnejši­e ako tie existujúce. Elon Musk už skôr prezradil, že družice druhej generácie majú dĺžku sedem metrov a hmotnosť okolo 1 250 kilogramov. Novodostup­ná dokumentác­ia však uvádza rozmery tela družice 6,4 krát 2,7 metra so solárnym panelom s rozmerom 20,2 krát 6,36 metra a s celkovou hmotnosťou dve tony (ale tá je možno zámerne nadsadená a bližšie realite je spomenutýc­h 1 250 kilogramov).

V niektorých regiónoch sú družice Starlink preťažené, muselo sa pristúpiť k dátovým limitom.

Aj verzia „mini“

Oproti tomu súčasný variant v1.5 má hmotnosť len okolo 300 kilogramov a rozmery tela 2,8 krát 1,3 metra (plus solárny panel má po rozložení 8,1 krát 2,8 metra). Družice V2 sú primárne navrhnuté na vynášanie pomocou kozmickej lode Starship, avšak jej vývoj pokračuje pomalšie, než by si

Elon Musk prial. Spacex si preto pripravuje pôdu na potenciáln­u alternatív­u a v žiadosti pre telekomuni­kačný úrad FCC spomenula možnosť vynášania družíc Starlink druhej generácie pomocou rakety Falcon 9. Štandardná sedemmetro­vá verzia družíc určená pre Starship by sa však nezmestila do aerodynami­ckého krytu Falconu, a tak Spacex plánuje zmenšený variant „V2 mini“. Podľa dostupnej dokumentác­ie je „technicky totožný“s verziou pre Starship, ale má zmenšené rozmery tela na 4,1 krát 2,7 metra (solárny panel má 12,8 krát 4,1 metra) a hmotnosť okolo 800 kilogramov. Zatiaľ však nie je jasné, kedy a či vôbec túto zmenšenú verziu uvidíme.

médiá a stratégie

 ?? ?? Na ilustrácii je družica II. generácie konšteláci­e Starlink na obežnej dráhe. Podľa Muska má mať sedem metrov a hmotnosť okolo 1 250 kilogramov.
FOTO: SPACEX
Na ilustrácii je družica II. generácie konšteláci­e Starlink na obežnej dráhe. Podľa Muska má mať sedem metrov a hmotnosť okolo 1 250 kilogramov. FOTO: SPACEX

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia