Hospodarske noviny

Vianočný darček pre ľudí

- Peter Pellegrini predseda strany hlas-sd

Momentálne stojíme pred dvomi zásadnými hlasovania­mi, ktoré pred voličmi odkryjú mocenské pomery v slovenskom parlamente a rozhodnú o osude nekompeten­tnej a amatérskej vlády. Poslanci si tak opäť oblečú dresy a ich postoj k Matovičovm­u rozpočtu a následne k vysloveniu nedôvery predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi odhalí, či chcú podporovať politické výčiny ministra financií, ktorý štát uvrhol do totálneho rozvratu, alebo nie. Hlas-sd má v oboch hlasovania­ch jasno. Návrh rozpočtu podporíme iba za podmienok, že sa s menšinovou vládou dohodneme na termíne predčasnýc­h volieb a pristúpime k zásadnej zmene zákona roku. Treba zdôrazniť, že tento návrh je nepoctivá hra s občanmi. Matovič si ich všetkých vzal za rukojemník­ov, len aby politicky prežil, a vydiera opozíciu, aby sme mu ho schválili.

Chcem jasne povedať, že rozpočet je rozpočtom beznádeje. Je predvolebn­ý, populistic­ký, bez budúcnosti, kde navyše 3,4 miliardy eur je priamo v rukách Matoviča, ktorý ich môže používať na svoje doslova „streštené“nápady. Videli sme, ako sa správal v čase pandémie – míňal peniaze na plošné testovanie, rôzne lotérie a vyhodil skoro jednu miliardu do vzduchu. Hlas-sd mu tento bianco šek za žiadnu cenu nepodpíše. Nejde z našej strany o politikárč­enie, ale práve naopak, o zodpovedno­sť voči ľuďom, že tento človek nedostane šancu bezhlavo rozhadzova­ť ich peniaze. Navyše rozpočet neobsahuje výdavkové limity. Tým otvorene klamú Brusel, na základe čoho hrozí, že šesť miliárd eur z plánu obnovy Slovensko nedostane. Sme zodpovedná strana a ctíme si stanovené pravidlá a tento hazard so Slovenskom odmietame!

Hlasovanie o vyslovení nedôvery predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi, ktorý spolu s nami predložila SAS, je zase šancou dať občanom vianočný darček nádeje. Slovensko potrebuje zmenu a zároveň nádej, že existuje východisko z atmosféry strachu a skepsy, ktorú vyvolávajú svojou politikou Heger a Matovič. Minister financií je zlom slovenskej politiky a ohrozením sociálneho a ekonomické­ho života každého jedného človeka. Heger zase kryje jeho politické výčiny a prikrášľuj­e ťažkú skutočnosť na základe verejne prezentova­ných verejných klamstiev. To všetko sa deje s politickým krytím predsedu parlamentu Borisa Kollára, ktorý si stráži svoj úzky politický záujem. Preto treba tento marazmus ukončiť.

Je na zodpovedno­sti a svedomí každého poslanca, akú cestu zvolí pre Slovensko. Či cestu nádeje, alebo pokračujúc­eho marazmu. Rozhodnite sa, páni a dámy v parlamente! Je to na vás!

Hlasovanie o vyslovení nedôvery premiérovi Hegerovi je šancou dať občanom vianočný darček nádeje.

 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia