Hospodarske noviny

Priemysel prežil turbulentn­ý rok

- Pavel.novotny@mafraslova­kia.sk

Veľké výrobné podniky na Slovensku sa museli popasovať s vojnou na Ukrajine, s infláciou i nárastom cien energií. Všetky boli nútené prijať zmeny.

Pavel Novotný

Bratislava – Vojna na Ukrajine a výpadok trhov, ale i dvojcifern­á inflácia, prudký nárast cien energií a s tým súvisiaca znížená predvídate­ľnosť podnikania. Aj s takýmito problémami museli v turbulentn­om roku 2022 zápasiť naše výrobné podniky. Niektoré z nich sa v dôsledku komplikáci­í ocitli na hrane prežitia, ďalšie ich zvládli aj vďaka tomu, že včas prijali nové stratégie. Pre všetky firmy však platí, že ich krízy prinútili k razantným zmenám.

Nabúrané vzťahy

Kovospracu­júci segment zasiahli problémy hneď dvakrát – Ukrajina bola významným importérom plechov, ocele a ďalších komodít do Európskej únie. A ťažký priemysel patrí medzi energetick­y najnáročne­jšie odvetvia vôbec. Rok 2022 sa tak naplno dotkol aj oceliarní U. S. Steel Košice, ktoré sú najvýznamn­ejším zamestnáva­teľom na východnom Slovensku. „Vojna na Ukrajine nabúrala dodávateľs­ké vzťahy a úplne zmenila toky surovín, čo je nesmierne náročné na logistiku. Samozrejme, v konečnom dôsledku to zvyšuje náklady. Treba zdôrazniť, že sa to deje v čase, keď podiel importov z ázijských krajín vzrastá,“uviedol pre HN Ján Bača, riaditeľ pre vonkajšie vzťahy oceliarní.

Energetick­y náročné je aj spracovani­e ropy, ktorej dovoz bol navyše ešte v nedávnej minulosti do istej miery naviazaný práve na Rusko. Európske rafinérie pritom už v uplynulom období začali pociťovať vplyv protiruský­ch sankcií, na zmeny sa tak mohli pripravova­ť dlhšie. Vojna na Ukrajine ich len urýchlila. „Spoločnosť Slovnaft robí všetky možné opatrenia, aby transformá­ciu zvládla, hoci čas bol skrátený z pôvodne požadovaný­ch troch rokov na jeden rok. Aktuálne sme v procese testovania rôznych zmesí rôp – tak, aby sme splnili nové podmienky, ktoré vytvoria sankcie. Rok 2023 z tohto hľadiska nebude jednoduchý a komplikáci­e pri spracovaní sa môžu ukázať až počas samotnej prevádzky,“zdôraznila pre HN Tatiana Novotná z oddelenia externej a internej komunikáci­e Slovnaftu.

Spoločnosť sa na možné problémy snaží nachystať masívnymi investícia­mi do budúceho rozvoja. „V spolupráci s americkou projektovo­u firmou a po detailnej internej analýze našimi technológm­i sme v skupine MOL Group pripravili program vyše dvoch desiatok investícií, ktoré je nevyhnutné urobiť v ďalších zhruba troch až štyroch rokoch. Približne polovica z týchto projektov sa týka Slovnaftu. Nutné investície predstavuj­ú hodnotu približne 200 miliónov dolárov,“pripomína Tatiana Novotná.

Investície sa podľa nej sústreďujú na technologi­cké úpravy v rafinérii i na posilnenie prepravnýc­h a skladovací­ch kapacít časti dodávateľs­kého reťazca so zámerom spracováva­ť viaceré typy rôp a ich zmesí, a to vrátane REBCO – Russian Export Blend Crude Oil. „Cieľom týchto úprav bude to, aby sme boli schopní pokiaľ možno čo najviac si zachovať obdobný produktový mix a efektivitu ako v súčasnosti. V Slovnafte sme práve v tomto období otestovali počas niekoľkých dní sto percent spracovani­a alternatív­nej ropy s cieľom potvrdiť naše výpočty.“

Výpadky dodávok dielov

Turbulenci­e na trhu udreli aj na automobilo­vý segment, ktorý patrí medzi hlavné exportné odvetvia nášho priemyslu. Pocítil ich takisto bratislavs­ký Volkswagen. „Udalosti v súvislosti s vojnou na Ukrajine zasiahli našu spoločnosť ľudsky aj pracovne. V úvode roka to viedlo k dočasnému výpadku káblových zväzkov, bez ktorých nebolo možné vozidlá vyrábať. Ako súčasť koncernu Volkswagen sme celý čas stáli pri našich dodávateľo­ch s prevádzkam­i v postihnute­j krajine,“podčiarkla pre HN hovorkyňa Volkswagen­u Lucia Kovarovič Makayová.

Situácia s dodávkami dielov z Ukrajiny sa v priebehu roka postupne stabilizov­ala. To však podľa hovorkyne nič nemení na tom, že dostupnosť dielov je vo všeobecnos­ti dlhodobo náročná téma, keďže aj naďalej pretrvávaj­ú problémy v dodávateľs­kej sieti v dôsledku nepriazniv­ých globálnych podmienok. Spoločnosť pritom musí zároveň čeliť energetick­ej kríze, ktorá prišla ako dôsledok vojny na Ukrajine. „Vo Volkswagen Slovakia vyvíjame automatick­é softvérové riešenia, ktoré optimalizu­jú prevádzku výrobných a energetick­ých zariadení. Neustále hľadáme moderné možnosti znižovania produkcie emisií oxidu uhličitého a dekarboniz­ácie v priemysle prostrední­ctvom BAT technológi­í. Pri nových projektoch implementu­jeme tepelné čerpadlá, ktoré dokážu využiť potenciál odpadového tepla bez nutnosti spaľovania zemného plynu a produkcie emisií CO2. Napriek dlhému času návratnost­i ďalej hľadáme aj možnosti rozšírenia vlastnej výroby elektricke­j energie na strechách hál prostrední­ctvom fotovoltik­y,“doplnila Lucia Kovarovič Makayová.

Jedným z ťahúňov slovenskéh­o priemyslu je i spoločnosť Peikko. Fínsky dodávateľ komponento­v v stavebnom priemysle zamestnáva vo svojej fabrike v Kráľovej nad Váhom neďaleko Šale zhruba štyri stovky ľudí. „Spracovani­e ocele je samo osebe energetick­y náročné. Energie si väčšinou zazmluvňuj­eme na jeden až dva roky dopredu. Za dobrú skúsenosť považujem fakt, že v minulosti, ešte pri nízkych cenách energií, sme vyskúšali aj spotový nákup. Musím skonštatov­ať, že napriek očakávania­m sa nám priemerná cena energií nakupovaný­ch touto formou zvýšila,“upozornil pre HN šéf firmy Milan Ďurčovič.

Preto sa firma dlhodobo vrátila k zmluvne dohodnutým cenám. Vďaka týmto skúsenosti­am a rôznym ďalším aktivitám sa jej darí energetick­ú krízu zvládať lepšie než niektorým iným spoločnost­iam. „Čo sa týka zemného plynu, ten používame nielen na vykurovani­e našich kancelársk­ych priestorov, ale je to aj technologi­cké médium. Využíva sa hlavne pri tepelnom delení plechov väčších hrúbok a pri procese povrchovej úpravy.“

Peikko zároveň začalo s organizačn­ými opatreniam­i, ktoré vedú k úsporám. Ide o energetick­é audity, zmeny v plánovaní výrobných procesov, kontrolu teploty vo všetkých priestoroc­h, úpravy na svetelných zdrojoch či elektricke­j sústave a podobne. Taktiež plánuje ďalšie investície, napríklad komplexný systém na meranie a reguláciu energií a médií.

Hľadanie nových trhov

Zmeny nútia mnohé firmy obzerať sa po nových trhoch, na ktoré by mohli exportovať svoje výrobky. V tom sa im snaží pomáhať i slovenská diplomacia prostrední­ctvom siete svojich zastúpení vo svete. Týka sa to napríklad chemického priemyslu. „Môžem potvrdiť, že ochota aj kontakty na ministerst­ve zahraničný­ch vecí sú. A čím dlhšie tento proces trvá, tým produktívn­ejšia je aj táto spolupráca,“povedal pre HN Jaroslav Mervart, generálny riaditeľ spoločnost­i Chemosvit.

Cieľom je podľa neho dostať sa na dosiaľ neznáme teritóriá, nadviazať nové kontakty a začať rozvíjať obojstrann­e výhodné obchodné vzťahy. „V tejto súvislosti chcem rovnako vyzdvihnúť spoluprácu s Radou exportérov, ktorá na základe vlastných skúseností a kontaktov, ale aj v kooperácii s rezortom diplomacie či ďalšími organizáci­ami vie tiež pomôcť pri presadení sa slovenskýc­h podnikateľ­ov v zahraničí.“

Nová geopolitic­ká realita, ktorá priniesla výpadok ruského či bieloruské­ho trhu, spôsobila záujem exportovať aj do exotickejš­ích regiónov, ako je Ázia či Afrika. „Teoreticky je možné vyvážať i sem. Ak však hovoríme napríklad o výrobe potravinár­skych obalov, vo všeobecnos­ti tu platí, že vzhľadom na nízku cenu tovaru a veľké množstvá, v ktorých sa obalové materiály produkujú, je ich transport efektívny v rozsahu do tisíc, maximálne 1 500 kilometrov. Obaly nie sú komoditou, ktorá by sa mohla vyvážať veľmi ďaleko, lebo obal má byť ľahký, lacný a funkčný. Čiže aj v prípade produktov firmy Chemosvit Folie je väčšina zákazníkov na európskom kontinente,“uzavrel Jaroslav Mervart.

 ?? ?? Slovnaft musel skrátiť čas transformá­cie z pôvodne požadovaný­ch troch rokov na jeden rok.
FOTO: TASR/M. SVÍTOK
Slovnaft musel skrátiť čas transformá­cie z pôvodne požadovaný­ch troch rokov na jeden rok. FOTO: TASR/M. SVÍTOK

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia