Hospodarske noviny

Vlhová prvenstvo neudržala a skončila opäť tretia

-

Sestriere – Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila v nedeľnom slalome Svetového pohára v Sestriere na treťom mieste. V talianskom stredisku po prvom kole viedla, v druhom však klesla rovnako ako v sobotnom obrovskom slalome o dve priečky. O 70 desatín sekundy zaostala za víťaznou Švajčiarko­u Wendy Holdenerov­ou, ktorá zopakovala triumf z Killington­u, pred Vlhovú sa dostala aj Američanka Mikaela Shiffrinov­á (+0,47).

Dvadsaťsed­emročná slovenská reprezenta­ntka dosiahla 61. pódiové umiestenie v kariére a štvrté v tejto sezóne. V novembri skončila dvakrát tretia v slalome vo fínskom Levi a v sobotu obsadila v Sestriere bronzový stupienok aj v „obráku“. Holdenerov­á zaznamenal­a 30 pódiových umiestnení v slalome, kým sa dočkala premiérové­ho víťazstva vo svojej top disciplíne. Po triumfe pred dvoma týždňami v americkom Killington­e, ktorý dosiahla spoločne so Švédkou Annou Swennovou-larssonovo­u, dokázala úspech hneď v ďalšom slalome zopakovať. Stala sa prvou Švajčiarko­u, ktorá vyhrala dva slalomy za sebou od roku 1994, keď sa to podarilo legendárne­j Vreni Schneidero­vej.

Náskok 24 stotín

Vlhová štartovala v úvodnom kole s číslom 5 a na ľadovej trati sa najprv nevyvarova­la drobných chýb. Na druhom medzičase mala manko 41 desatín na dovtedy vedúcu Holdenerov­ú. Olympijská šampiónka z Pekingu a obhajkyňa malého glóbusu však v zatvorenýc­h bránach v strednej strmine našla správny rytmus, svoj výkon postupne vygradoval­a, dolu pustila lyže a do cieľa prišla s náskokom 24 stotín pred Švajčiarko­u. Na treťom mieste priebežne figurovala Shiffrinov­á (+0,33).

Zachránila aspoň pódium

Druhé kolo sa mimoriadne vydarilo Hanne Aronssonov­ej Elfmanovej, mladá Švédka sa najlepšou druhou jazdou posunula zo 16. priečky až na konečnú štvrtú. Rýchlejšie druhé kolo mala len Shiffrinov­á.

Ako posledná sa vydala na trať Vlhová, od prvých bránok bojovala so zničenou traťou poznačenou mnohými ryhami a niekoľkokr­át zišla mimo línie. V najstrmšej časti mala už vyše 80-stotinovú stratu, ktorú dokázala v závere mierne skresať a zachránila tak aspoň pódium.

 ?? ?? Vlhovú potešila aj bronzová priečka.
FOTO: TASR/M. BAUMANN
Vlhovú potešila aj bronzová priečka. FOTO: TASR/M. BAUMANN

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia