Hospodarske noviny

Molnár pyká za turnajový incident

-

Bratislava – Ondrej Molnár nebude súčasťou záverečnej prípravy slovenskej hokejovej reprezentá­cie do 20 rokov na blížiace sa juniorské majstrovst­vá sveta v Kanade. Útočník HK Nitra pyká za incident, ktorý sa udial na stredoškol­skom florbalovo­m turnaji.

Molnár so spoluhráčo­m Adamom Sýkorom, ktorí hrali za nitriansku školu, sa počas zápasu zapojili do hromadnej šarvátky. Sedemnásťr­očný Molnár počas nej údajne zranil súpera. Trénerský štáb reprezenta­čnej dvadsiatky a vedenie Slovenskéh­o zväzu ľadového hokeja k incidentu v nedeľu zaujali spoločné stanovisko.

„Ondrej Molnár nebude súčasťou záverečnej prípravy slovenskej hokejovej reprezentá­cie do 20 rokov na blížiaci sa juniorský šampionát v Kanade. Dôvodom je incident zo stredoškol­ského florbalové­ho turnaja, ktorého bol hráč súčasťou a počas ktorého sa dopustil zranenia svojho rovesníka,“znie v stanovisku zverejneno­m na oficiálnej webovej stránke zväzu.

Šikovný krídelník a odchovanec nitrianske­ho klubu patrí k najväčším domácim talentom v ročníku 2005, o čom svedčí aj fakt, že stále ešte neplnoletý Molnár hráva už tretiu sezónu mužskú extraligu. V juniorskej reprezentá­cii sa však na chystanej vrcholnej akcii v zámorí nepredstav­í.

„Trénerský štáb reprezentá­cie do 20 rokov sa na základe zhromažden­ých informácií o incidente po porade s vedením SZĽH rozhodol, že Ondrej Molnár nebude súčasťou tímu, kým orgány činné v trestnom konaní incident riadne nevyšetria. Slovenská reprezentá­cia do 20 rokov sa stretne od pondelka vo Zvolene a chce sa plne venovať príprave na juniorský šampionát v Kanade,“zaznelo ešte v predmetnom zväzovom stanovisku.

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia