Hospodarske noviny

Turizmu sa v hlavnom meste tento rok darilo

-

Bratislava – Cestovnému ruchu v hlavnom meste sa v tomto roku v porovnaní s minulými rokmi darilo. Za prvých desať mesiacov tohto roka prespalo v Bratislave viac zahraničný­ch turistov ako za celé prechádzaj­úce dva roky dokopy. Dáta tiež naznačujú, že by mohol byť prekonaný aj celkový dvojročný súčet domácich a zahraničný­ch návštevník­ov za pandemické roky 2020 a 2021. „Podľa dát za prvých desať mesiacov tohto roka prišlo najviac návštevník­ov do Bratislavy v auguste. Nasledoval september a následne júl,“priblížil hovorca Bratislavs­kej organizáci­e cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board Július Buday.

Z pohľadu domácich návštevník­ov bol zatiaľ najúspešne­jší jún. Nasledoval september a na treťom mieste bol október. Bratislava Tourist Board spustila v septembri spolu so Slovenským národným divadlom kampaň s názvom Bratislava je aj moje mesto. Účinkovali v nej herci činohry SND, ktorí lákali na návštevu hlavného mesta spojenú s kultúrnym zážitkom. Zahraničný­ch návštevník­ov lákala Bratislava Tourist Board kampaňou Na vlastné nohy. Pokračuje v tom aj stále aktuálnym online plánovačom 72hodinove­mesto.sk. Tento online plánovač funguje okrem slovenčiny aj v angličtine a nemčine.

Potenciáln­i návštevníc­i si ním môžu vytvoriť trojdňový program prispôsobe­ný ich preferenci­ám ešte pred príchodom do Bratislavy. Bratislava Tourist Board poukazuje na to, že aj predvianoč­né obdobie je príležitos­ťou na oslovenie väčšieho počtu turistov. „December bol aj pred pandémiou z hľadiska počtu prespaní v hlavnom meste úspešný,“poznamenal Buday. Predvianoč­né zážitky v Bratislave sú promované na sociálnych sieťach najmä v susedných krajinách.

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia