Hospodarske noviny

Marinčina nadchli Winter Games. Užil si aj dymovnice

- Martin.rendek@mafraslova­kia.sk

Skúsený slovenský zadák Martin Marinčin prispel k jasnému triumfu svojho tímu HC Oceláři Třinec nad Kometou Brno po výsledku 6:1.

Martin Rendek

V rámci podujatia Kaufland Winter Games sa na území Slovenska prvýkrát odohral súťažný zápas českej extraligy, navyše išlo nepochybne o netuctový zápas, veď sa hralo na futbalovom štadióne na Tehelnom poli. Ako ste si užívali atmosféru, ktorá vládla v Bratislave?

Bolo to super a vôbec mi neprekážal­o, že aj pršalo. Fanúšikovi­a z oboch táborov urobili úžasnú atmosféru a ja osobne som si tento zápas veľmi užíval. Celkovo veľmi obdivujem ten hukot počas futbalovýc­h stretnutí a vravel som si, že toto raz zažiť by bola „pecka“a dnes sa mi to splnilo. Takže veľký zážitok.

Ku koncu stretnutia fanúšikovi­a dokonca okorenili súboj aj dymovnicam­i. Páčila sa vám táto futbalová atmosféra? Predsa len, na zimnom štadióne niečo takéto hráči nezažijú.

Jasné, vnímal som to počas celého stretnutia a už pred nástupom na ľad som mal zimomriavk­y. Klobúk dolu pred fanúšikmi oboch klubov.

Top atmosféra je jedna vec, no primárne ste si do Bratislavy prišli po tri body, čo ste po výhre 6:1 nad rivalom z Brna splnili do bodky. Bola príprava na tento netradičný zápas v niečom iná?

Nie, nie. Príprava nebola vôbec iná. Bolo tam len zopár detailov, ako napríklad to, že sme prišli už deň pred zápasom a vyskúšali sme si ľad. Ale nejako špeciálne sa na to pripraviť nedá.

Aké odlišnosti ste si všimli oproti klasickému extraligov­ému zápasu hranom na „zimáku“?

Keďže aj pršalo, oproti bežným podmienkam bol ľad drsný a pomalý. No ja osobne som si to užíval. Bolo poučné zahrať si súťažný duel aj na nie úplne ideálnom ľade.

Třinec na ľadovej ploche Tehelného poľa dominoval a bol lepší počas celého zápasu. Čo rozhodlo o vašom víťazstve nad Kometou Brno?

V prvom rade máme veľmi silné mužstvo a sme aj dobre mentálne nastavení. Takže aj takýto zápas by sme mali zvládnuť. Hoci je pravda, že bol netypický.

Bolo to pre vás v Bratislave špecifické aj v tom, že pred necelým rokom ste na týchto miestach oslavovali s národným tímom Slovenska bronzovú olympijskú medailu z Pekingu?

Určite áno. Vždy keď idem do Bratislavy, tak si spomeniem aj na olympiádu, na náš (medailový) úspech. Sú to krásne spomienky a človeku to zostane v pamäti na celý život.

A teraz máte prakticky na rovnakom mieste ďalšiu parádnu hokejovú spomienku.

Presne tak. Je to ďalší super zážitok. Či pre hráčov, ale aj pre fanúšikov. Obzvlášť po takomto výsledku. Navyše keď nás do hľadiska prišli podporiť naše rodiny, ale aj veľa kamarátov či známych. Takže veľmi sa z toho tešíme.

V zápase dvoch českých tímov koncertova­li Slováci, veď celkovo zo siedmich gólov strelili hneď päť presných zásahov naši legionári. Bola to tu pre vás špeciálna motivácia?

Jasné, sme radi, že sa nám darilo. No vôbec sa nedelíme na Slovákov alebo Čechov. V kabíne sme super partia a súdržný kolektív.

Okrem tradičných ofenzívnyc­h mien ako Daňo, Hudáček či Dravecký ste sa do listiny strelcov zapísali aj vy. Dosiaľ ste pritom v sezóne neskóroval­i. Takže ďalšie plus k vydarenému večeru?

Jednoznačn­e. Som veľmi rád, že mi to tam konečne padlo. Nie je ľahké hrať, keď vám z ničoho nepadne gól. Skúšal som fakt už všetko. Chvalabohu, konečne som to čakanie prelomil.

Fanúšikovi­a z oboch táborov urobili úžasnú atmosféru. Už pred nástupom na ľad som mal zimomriavk­y.

 ?? ?? Martin Marinčin (vpravo) v zápasovej akcii proti Brnu počas podujatia Kaufland Winter Games.
FOTO: TASR/J. NOVÁK
Martin Marinčin (vpravo) v zápasovej akcii proti Brnu počas podujatia Kaufland Winter Games. FOTO: TASR/J. NOVÁK

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia