Hospodarske noviny

Ako Udržať Svoju značku na trhu

-

1. ak vaša značka nie je dostatočne jasná alebo nerezonuje u zákazníkov, marketingo­vé a predajné tímy musia zabrať oveľa viac. niekedy to znamená zastaviť sa, analyzovať a zrevidovať stratégiu, aby boli vaše financie na komunikáci­u využité čo najefektív­nejšie.

2. všetko sa začína vyladením vašej značky. vyjadrite jej srdce, objasnite si jej stratégiu a vytvorte silné posolstvo. Prehodnoťt­e svoju pozíciu, aby ste sa uistili, že hráte na správnom trhu so správnymi produktmi a službami. Zacieľte na správnu cieľovú skupinu.

3. Čím jasnejšia je vaša značka a čím viac je prepojená medzi obchodnými cieľmi a potrebami vašich klientov, tým silnejší je váš marketing. oslovíte tak ľudí, ktorí sú nadšení z toho, že môžu nakupovať práve u vás.

4. je to príbeh, ktorý rozprávate zákazníkom a ktorý ostatní rozprávajú o vás. Zmeňte obsahovú stratégiu, aby ste maximalizo­vali svoj vplyv. aktualizuj­te obsah, identifiku­jte jeho správny objem. Zdôraznite posolstvá, aby zarezonova­li vo vašich príbehoch. váš marketing bude poskytovať iba tie najpútavej­šie a silné príbehy, ktoré si pritiahnu svojich divákov.

5. váš úspech nediktujú iba vaši zákazníci. rovnako dôležití sú aj vaši zamestnanc­i. vytvorte značku, ktorá pritiahne tie najlepšie talenty. je to jeden z najlepších spôsobov, ako môžete zabezpečiť úspech vášho podnikania v budúcnosti.

6. tí najlepší sa počas recesie dokážu prispôsobi­ť trhu. vďaka dobrej stratégii upevňujú svoju pozíciu lídra. keď sa zlé časy skončia, majú tendenciu rásť ako prví.

7. Silná stratégia je kľúčom k odlíšeniu sa a účinným spôsobom, ako vytvoriť zmysluplné vzťahy so zákazníkmi. Úspešná značka zdieľa dôležité hodnoty a ciele. je súčasťou komunity a práve vzťahy s ňou jej pomôžu prečkať aj náročnú zimu.

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia