Hospodarske noviny

Snažím sa nepracovať po desiatej večer

Monika Bagárová, speváčka

-

8.00 – 10.00

Ráno sa väčšinou zobudím s dcérou. Keďže je ešte malá, snažím sa naplánovať si pracovné veci tak, aby sa odohrávali popoludní a my sme sa mohli spolu naraňajkov­ať a celkovo si užiť dopoludnie.

po 10.00

Pracovné záležitost­i riešim, ak je to potrebné, priebežne. V podstate pracujem z domu, takže nemám problém napríklad vybavovať telefonáty a popritom chystať obed. Keď musím niekam ísť, na dcérku dohliadajú babička s dedkom. Vtedy volám asi tisíckrát za deň, aby som zistila, ako sa má a čo práve robí (úsmev). Snažím sa povinnosti vybaviť efektívne, aby som bola čím skôr doma.

11.30 – 13.00

Obľúbeným jedlom dňa je pre mňa asi obed aj preto, že zbožňujem vývar. To je základ, často ho varím aj doma, i malá ho miluje. Je tiež dobrý na žalúdok. V poslednom období sa snažím stravovať zdravšie, rada si dám ovocie a zeleninu a vysadila som bublinky a sladké nápoje. Režim dňa máme voľný, niekedy sa nám dokonca stane, že sa zobudíme na obed, čo je okolo pol dvanástej. Buď máme navarené, keďže mama a otec sú doma, alebo dám malej rýchlo raňajky a pustím sa variť obed.

Umelci často začínajú točiť večer alebo v noci. Tým, že mám malú dcéru, neprichádz­a pre mňa do úvahy nahrávať trebárs o jedenástej v noci. Stáva sa teda, že keď sa pýtam ľudí zo štúdia, či nemajú voľný slot o jedenástej dopoludnia, odpoveď je v štýle: „Čože? No to najskôr o jednej či druhej popoludní“(smiech).

22.00

Svoje veci začínam riešiť väčšinou, až keď malá zaspí, teda večer. Najradšej by som pracovala v nedeľu, ktorú mám najvoľnejš­iu. Na druhej strane by som si priala a snažím sa o to, aby sme si celá rodina zaviedli nedeľný relax bez telefónov a bez práce. Tiež sa snažím nepracovať po desiatej večer. Závisí to však od toho, kedy zaspí dcéra, ktorá je od bábätka skôr taký nočný vtáčik. Ak som dlhšie hore, nezačínam ďalší deň robiť skôr ako o deviatej ráno.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia