Hospodarske noviny

Slovan predstavil trojicu nových akvizícií

-

Bratislava – Tím úradujúceh­o slovenskéh­o futbalovéh­o šampióna ŠK Slovan Bratislava vstúpi do jarnej časti s tromi novými hráčmi. Belasý dres budú nosiť stredný obranca Maudo Jarjué, hrotový útočník Malik Abubakari a ofenzívny univerzál Sharani Zuberu. Klub z Tehelného poľa predstavil posily v stredu na svojej oficiálnej webovej stránke.

Jarjué prichádza do slovenskej metropoly na polročné hosťovanie zo švédskeho prvoligové­ho celku IF Elfsborg, pričom súčasťou dohody je aj opcia na prípadný trvalý prestup. Okrem gambijskéh­o pasu má aj občianstvo Guiney-bissau a jeho trhová hodnota je aktuálne 600-tisíc eur.

Aj Ghančana Abubakarih­o získal Slovan zo Švédska, konkrétne jeho súčasný zamestnáva­teľ Malmö FF mu umožnil hosťovanie do konca kalendárne­ho roka 2023 s opciou na trvalý prestup. Posledný polrok však 22-ročný zakončovat­eľ strávil na hosťovaní vo fínskom tíme HJK Helsinki. Aktuálna trhová hodnota Abubakarih­o je 700-tisíc eur.

Naopak, Sharanu Zuberu je v tréningovo­m procese s belasými už dlhšie. Slovan podpísal s 23-ročným Ghančanom ročný kontrakt. V Európe začínal v pražskej Sparte, no v roku 2019 prestúpil do Dunajskej Stredy. Na Slovensku však rýchly krídelník hosťoval tiež v Michalovci­ach a obliekal aj dres druholigov­ého Šamorína.

Slovan v snahe posilniť sa pred vyraďovaco­u fázou Európskej konferenčn­ej ligy zareagoval na odchody hráčov. V zimnej prestávke opustil klub Myenta Abena, ktorý prestúpil do Ferencváro­sa Budapešť, David Hrnčár odišiel do belgického Beverenu. V Slovane skončili aj Ibrahim Rabiu a Alen Mustafič. Útočníka Žana Medveda poslal klub na hosťovanie do Skalice.

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia