Hospodarske noviny

Postupová nádej Levíc ožila po výhre v Izraeli

-

Haifa – Basketbali­stom Patriotov Levice sa v Európskom pohári FIBA môže podariť ďalší zázračný postup. Premiérový úspech v druhej fáze tejto súťaže prišiel proti izraelském­u tímu Hapoel B-cure Laser Haifa po výhre 74:64, navyše na súperovej palubovke. Vďaka tomuto triumfu si udržali Levičania šancu na postup do štvrťfinál­e. Svoju misiu s víťaznou bodkou zvládli hostia v Izraeli aj bez Davida Abrháma a Jamesa Padgetta.

„Samozrejme, užili sme si to, emócie boli vynikajúce a myslím si, že za bojovnosť v celom zápase sme si to aj zaslúžili. Vedeli sme, že len víťazstvo nám dáva šancu dúfať a veriť, aby sme mohli stále hrať o postup. Na druhej strane však musím povedať, že už aj výkony v domácich stretnutia­ch proti Haife a Kyjevu boli výborné. Už vtedy sme boli blízko k úspechu,“uviedol pre TASR tréner Patriotov Michal Madzin.

Ak dokáže už istý postupujúc­i, fínsky tím Karhu Kauhajoki vyhrať svoje zostávajúc­e dva zápasy proti Haife, ako aj proti ukrajinské­mu Budiveľnik­u Kyjev, tak práve proti Kyjevčanom sa pobije máš zástupca o miesto medzi najlepšou osmičkou.

Pri ideálnej výsledkove­j konšteláci­i sa tak o všetkom rozhodne v stredu 8. februára o 19.30 h, keď je na neutrálnej pôde na programe duel Kyjeva s Levicami. „Samo osebe je toto víťazstvo veľmi cenné. Ukázali sme, že aj nad takým súperom, akým je Hapoel Haifa na jeho palubovke, je možné vyhrať. Budeme teraz fandiť Karhu, aby sme si týmto úspechom udržali šancu na postup. Dôležité je, že to, čo sme mohli ovplyvniť, sme urobili najlepšie, ako sme vedeli. Verím, že ostatné výsledky teraz prispejú k tomu, aby sme mohli aj naďalej dúfať a bojovať o postup,“dodal ešte na záver hlavný kouč Levičanov.

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia