Hospodarske noviny

Čierna séria. Kladno má 15 prehier za sebou

- Petr Bílek, MF Dnes

Praha – Depresia hokejového Kladna sa prehlbuje. V dohrávke 29. kola českej extraligy s Vítkovicam­i sa Rytieri chceli nadýchnuť a naštartova­ť stíhaciu jazdu za únikom z barážovej pasce, namiesto toho vytvorili čierny klubový rekord. Už 15 porážok za sebou, to je ich historicky najhoršia séria nielen v českej extralige, ale aj v českoslove­nskej lige.

„Ale baráž si nepripúšťa­me, nechceme si to nechať dostať do hlavy,“ošíval sa útočník Richard Jarůšek po ďalšej najtesnejš­ej prehre, tentoraz 2:3.

Klub z Kladna, ktorého vlastníkom je Jaromír Jágr, narátal v aktuálnej sezóne už 35 nezdarov. Z toho však až 17 prehier bolo len o gól a ďalších osem prehier o dva góly.

„Mužstvo zráža každá prehra. A je jedno, či o gól, alebo o desať. Hrali sme veľa vyrovnanýc­h stretnutí, koľkokrát sme v nich boli aj lepší, ale jednoducho sme ich nedo

kázali dotiahnuť do víťazného konca,“škrelo asistenta trénera Pavla Skrbka.

„Tých prehier za sebou je už ani neviem koľko... To by hádam zrazilo aj Detroit Red Wings z roku 1996, hoci tí toho práve veľa neprehráva­li,“pokračoval Skrbek.

Len pre úplnosť, Detroit v spomínanom roku 1996 pozbieral v NHL dokopy 131 bodov, v ďalšej sezóne potom dobyl Stanley Cup. Lenže Rytieri majú úplne opačné starosti. Existenčné. Plahočia sa na dne extraligov­ej tabuľky, z posledných 30 stretnutí vyhrali len dve, v novom roku získali chudobné dva body.

Do zostavy Rytierov sa po chorobe vrátil práve majiteľ Jágr, ktorý vynechal tri zápasy. Ani jeho prítomnosť na ľade však nepomohla. V tretej tretine, ktoré sú Achillovou pätou Kladna, dokázali Vítkovice počas 58 sekúnd otočiť skóre z 1:2 na 3:2. A negatívna séria trvá.

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia