Hospodarske noviny

Do europarlam­entu kandiduje aj moderátork­a

-

Bratislava – Za hnutie PS budú vo voľbách do Európskeho parlamentu kandidovať aj Veronika Cifrová Ostrihoňov­á a Ľubica Karvašová. Informoval o tom predseda hnutia Michal Šimečka. Zatiaľ nepovedal, aké miesta na kandidátne­j listine obsadia. Kompletný zoznam predstaví PS na jar.

Karvašová pripomenul­a svoje fungovanie v diplomacii. „Som presvedčen­á, že Slovensko bude prosperova­ť len vtedy, ak bude pevnou súčasťou Európskej únie, a to nielen ekonomicky, ale aj hodnotovo. Cítim preto zodpovedno­sť zabojovať za myšlienky európskeho projektu na Slovensku,“uviedla. Hovorí o potrebe proeurópsk­eho angažované­ho Slovenska. „Moje hodnotové hranice boli prekročené a Slovensko sa dnes vzďaľuje od Eú,“dodala.

Výzvy, ktorým sa podľa nej treba venovať, sú obnova a rekonštruk­cia Ukrajiny, konkurenci­eschopnosť a príprava na ďalšie rozširovan­ie Eú. Vo všetkých vidí aj príležitos­ti pre Slovensko, ako sa rozvíjať. Cifrová Ostrihoňov­á chce byť hlasom otvoreného, férového,

marec

– najneskôr dovtedy treba odovzdať kandidátne listiny do volieb.

empatickéh­o a silne proeurópsk­eho Slovenska. Apelovala na účasť voličov v eurovoľbác­h, chce prispieť aj k jej zvýšeniu. Podčiarkla ich význam. „Vidím, ako na pôde Európskeho parlamentu zástupcovi­a Slovenska znevažujú naše demokratic­ké ukotvenie a pod rúškom obhajoby národných záujmov im v realite škodia,“zdôraznila. Šimečka deklaroval, že do EP nebude kandidovať nikto zo súčasných poslancov Národnej rady SR za PS. Na popredných miestach kandidátky majú byť aj doterajší europoslan­ci Martin Hojsík a Michal Wiezik. Kandidátku povedie expremiér Ľudovít Ódor. Politické strany alebo koalície môžu podávať kandidátne listiny do eurovolieb najneskôr do 10. marca do polnoci.

 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia