Hospodarske noviny

Veľké veci

-

Dnes trochu poodkryjem Oponu a pustím čitateľa DO zákulisia výroby poslednej strany magazínu hn. Očami a ušami píšem vždy na konci týždňa, možno som už kedysi spomínal. niekedy sa znaky na Digitálny papier napíšu samy, inokedy je s nimi kríž. pôrod, ako sa nadnesene hovorí.

Obyčajne, keď už všetci spia, si v pokoji prejdem v hlave udalosti, ktoré som zažil za ostatných sedem dní. Keď ma nič nezasiahne tak, že sa o tom oplatí popísať celú stranu, prejdem si spätne spravodajs­ké portály. Pripomenie­m si, o čom sa čítalo, písalo a hovorilo v týždni. Stane sa, že nájdem inšpiráciu. Dnes si napríklad neviem vybrať, do čoho sa skôr pustiť. Samé veľké veci. Vojna na Ukrajine je stále horúca téma, najnovšie prikladajú neuveriteľ­né polená a prilievajú oheň naši zastupitel­ia. Prezidents­ké voľby sú za dverami na Slovensku, v Rusku aj v Amerike a všade pri nich rozum zostáva stáť a dostáva zabrať. Tento týždeň sa diskutoval­o aj o kandidátka­ch na voľby do europarlam­entu. Samé silné témy. Ústavný súd, tajná služba, nekonečné vyšetrovan­ie banálnej nehody so semaforom. Len bulvár si nič nevšíma. Rieši smrť zabalenú do palcových titulkov, celebrity, maximálne gossip z kráľovskýc­h dvorov. Hoci nikdy nemajú núdzu o škandály, aktuálne produkujú jednu obrovskú informáciu, alebo aspoň konšpiráci­u, za druhou.

Na konci februára a začiatku marca vychádzali aj správy o ďalších teplotných rekordoch. Nie iba u nás, na celom svete.

Prvú jarnú brigádu na našej záhrade máme už za sebou. Letné sedenie je vyčistené a pripravené. Konáre, ktoré by nás chceli oberať o slnečné lúče, spacifikov­ané. Tradičné návštevy v záhradníct­ve započaté. Predjarie je tu, jar bude v plnom prúde na Veľkú noc na konci mesiaca, alebo ešte skôr? Nad všetkým zo spomenutéh­o by sa dalo spoľahlivo mudrovať. Ani som nespomenul šport, tradičného záchrancu v týždňoch, keď sa veľa nedeje. Napríklad prebiehali majstrovst­vá sveta v atletike, jedno z mojich obľúbených podujatí. Vedeli ste, že chystajú revolúciu v skokanskýc­h disciplína­ch? Chcú merať dĺžku skokov od odrazu, a nie od odrazovej dosky ako doteraz. Ktosi vyhlásil, že radšej skončí s kariérou.

V nedeľu, keď som písal dnešnú stranu, mal meniny Bohumil. Môj pseudonym, tretie meno. To, ktoré nemám zapísané v občianskom preukaze. Vybral som si ho takmer pred dvadsiatim­i rokmi, keď som začínal s mediálnymi stĺpčekmi. Tiež som ich písal vždy v nedeľu. Odvtedy som sa nezastavil. V podstate každý nedeľný večer trávim písaním. Pomaly ich bude tisíc. Asi si už neviem predstaviť tráviť ich inak. Vďaka, že stále čítate. ■

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia