Hospodarske noviny

Pre búranie uzatvoria D1 pri Bratislave

-

Bratislava – Úsek diaľnice D1 pri Bratislave zo soboty na nedeľu uzavrú, doprava bude presmerova­ná na obchádzkov­ú trasu. Dôvodom je búranie mosta nad diaľnicou, ktoré je súčasťou prác na rozšírení vozovky a na budovaní veľkej diaľničnej križovatky. Následne tam bude doprava pre ďalšiu výstavbu obmedzená. Informoval­a o tom Národná diaľničná spoločnosť.

Demolácia mosta sa začne v sobotu dve hodiny pred polnocou a práce by sa podľa diaľničiar­ov mali skončiť v nedeľu na poludnie. Preto bude viac ako štvorkilom­etrový úsek diaľnice medzi okrajovou bratislavs­kou štvrťou Vajnory a diaľničnou križovatko­u Triblavina pre dopravu uzavretý v oboch smeroch.

NDS odporučila motoristom, aby sa pre prípravné práce pred búraním mosta vyhli tomuto úseku už v sobotu večer. V čase obmedzenia budú môcť využiť napríklad obchádzkov­ú trasu po blízkej ceste prvej triedy.

Od nedele sa potom v úseku začnú práce na rozširovan­í diaľnice. Počet jazdných pruhov síce zostane zachovaný, budú však zúžené a maximálna povolená rýchlosť klesne na 80 kilometrov za hodinu. NDS uviedla, že motoristi tam musia počítať so zdržaním hlavne v dopravnej špičke.

Práce zahŕňajú aj vybudovani­e križovatky diaľnice D1 s už postavenou diaľnicou D4, ktorá tvorí časť východného a južného obchvatu Bratislavy.

Až po vybudovaní tejto diaľničnej križovatky sa vozidlá, ktoré teraz jazdia po D1 od Trnavy napríklad do Česka, Maďarska alebo Rakúska, vyhnú pri tranzite preťaženej bratislavs­kej mestskej magistrále alebo obchádzke po ceste prvej triedy.

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia