Delo (Slovenia)

Krimu karantena vzela formo, minus 6 v Metzu

Rokomet Ljubljanča­nke so prepričlji­vo izgubile tretjo tekmo v ligi prvakinj – Tjaša Stanko prva strelka z osmimi goli

- Peter Zalokar

Metz – Nič kaj niso bile »tigricam« podobne rokometaši­ce Krima Mercatorja v Metzu. Hitro so skrile kremplje in zob niso pokazale vseh 60 minut ter doživele poraz s 27:33 v tretji tekmi lige prvakinj. So pa Francozinj­e upravičile svoj vzdevek, na igrišču so bile »zmajevke«, največ ognja pa je bruhala nekdanja krimovka Tjaša Stanko, prva strelka tekme z osmimi goli.

Podvig v Rusiji, kjer so Ljubljanča­nke ukradle točko favoritu Rostov-Donu, je obetal boljši odpor slovenskih prvakinj v mestu ob Mozeli. Toda med tekmama so morale vse igralke Krima v 10-dnevno karanteno, ko niso imele treningov in stika z žogo. V tednu dni jim ni uspelo priti nazaj na prejšnjo raven, za nameček je davek pustila tudi 13-urna nočna vožnja. Krim ni vstopil odločno v tekmo, ki jo je spremljalo za naše razmere neobičajno veliko gledalcev. Hitro je bilo 2:6 in 3:8. Razlika se je v drugem polčasu povzpela že na deset golov, ob koncu pa so gostje nekoliko popravile bled vtis. Obramba ni bila dovolj dobra, v vratih tokrat ni bila razpoložen­a Jovana Risović. Najvišjo oceno si zasluži Mateja Pletikosić, ki je dosegla šest golov iz sedmih poskusov, Francozinj­a Oceane Sercien Ugolin je za to porabila ducat žog. Obupen dan je imela na prvih dveh tekmah najboljša strelka, Brazilka Samara da Silva Vieira, ki je vseh pet žog vrgla v prazno. Tudi novopečena nizozemska reprezenta­ntka Harma van Kreij ni navdušila selektorja Emmanuela Mayonnada, trenerja Metza, ki s pomlajeno ekipo meri na vrh v Franciji in na sklepni turnir v ligi prvakinj.

»Začele smo slabo. Prejele smo tudi nekaj lahkih golov, kar se je preneslo tudi v napad. Dala sem vse od sebe, a se je poznalo, da nam manjka deset dni, ki smo jih preživele v karanteni,« je povedala Hrvatica Pletikosić­eva, ki je štirikrat zadela s sedmih metrov.

Visok poraz Krima sicer ni nič tragičnega, še vedno ima vse možnosti za uresničite­v cilja, preboj iz skupine A. Tekmeca Krima za vsaj šesto mesto sta Esbjerg in Bietigheim, slednji bo v Stožicah gostoval v soboto, ko bo prvi par točk v beležki trenerja Uroša Bregarja vpisan v rubriko nujno.

• Igralke Krima Mercatorja niso bile konkurenče­n v Franciji.

• Tjaša Stanka je bila z osmimi goli za Metz prva strelka tekme.

• V soboto čaka Ljubljanča­nke ključna tekma z Nemkami.

 ?? Foto Blaž Samec ?? Harma van Kreij ni navdušila nizozemske­ga selektorja na klopi Metza.
Foto Blaž Samec Harma van Kreij ni navdušila nizozemske­ga selektorja na klopi Metza.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia