Delo (Slovenia)

Babico je pretepel skoraj do smrti

Poskus uboja Mladenič pretepel 74-letnico, nato še dekle Rače – V priporu je končal 23-letni nasilnež, ki je kljub svojim razmeroma mladim letom že stari znanec sodišč zaradi svojih nasilnih dejanj. Skoraj naj bi namreč ubil babico, ki ga je poskušala po

- Jure Predanič Ju. P.

Začelo se je, ko so policisti v petek dopoldne prejeli klic, da sta v stanovanjs­ki hiši na območju Rač poškodovan­i dve ženski, ena od njiju s hujšimi poškodbami glave. »Na kraj smo napotili policista s Policijske postaje Rače in oba sta ugotovila, da ima 74-letna ženska zelo hude poškodbe glave, 21-letna ženska pa lažje in da je obe pretepel 23-letni moški, ki živi v isti hiši. Zaradi suma storitve uradno pregonljiv­ega kaznivega dejanja sta policista osumljenem­u ob 9.20 odvzela prostost in ga pridržala,« je pojasnil Miran Šadl, tiskovni predstavni­k Policijske uprave Maribor.

Dejal, da je babica padla

Preiskavo kaznivega dejanja so nato prevzeli kriminalis­ti, na kraj kaznivega dejanja pa sta prišla tudi dežurni preiskoval­ni sodnik in dežurna okrožna državna tožilka. Izkazalo se je, da se je tega jutra 23-letni osumljenec sprl s svojim 21-letnim dekletom. »Prepir je slišala njegova 74-letna babica in ga poskušala pomiriti, takrat pa jo je osumljenec na hodniku stanovanjs­ke hiše fizično napadel in jo hudo poškodoval. Nato se je vrnil v sobo in pretepel še svoje dekle. Po dejanju je osumljeni sam po telefonu poklical reševalce in povedal, da je njegova babica sama padla in se poškodoval­a,« je še povedal Šadl. Mladeničev­a babica je torej utrpela zelo resne poškodbe, zaradi česar je bila včeraj še v smrtni nevarnosti in je bila seveda takoj hospitaliz­irana. Osumljenče­vo 21-letno dekle pa so po zdravniški oskrbi odpustili v domačo oskrbo.

Osumljenca so mariborski kriminalis­ti v nedeljo zjutraj privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskoval­nemu sodniku okrožnega sodišča v Mariboru, in sicer zaradi utemeljene­ga suma poskusa uboja in nasilništv­a. Po zaslišanju je preiskoval­ni sodnik nasilneža poslal v pripor. Preiskoval­ni sodnik o odločitvi najbrž ni dolgo premišljev­al tudi zato, ker je bil osumljenec že večkrat v postopkih in tudi pravnomočn­o obsojen za kazniva dejanja z elementi nasilja: za lahko in hudo telesno poškodbo, nasilništv­o in nasilje v družini. Za kaznivo dejanje poskusa uboja je sicer predpisana kazen zapora od petih do petnajstih let, za kaznivo dejanje nasilništv­a pa zaporna kazen do treh let.

 ??  ?? Preiskoval­ni sodnik je starega znanca sodišč poslal v pripor.
Preiskoval­ni sodnik je starega znanca sodišč poslal v pripor.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia