Delo (Slovenia)

Ljubljano trese nepremični­nska mrzlica

Projekti Nova stanovanja v središču mesta in Kosezah – Za skoraj sto stanovanj več kot 600 povpraševa­nj kupcev

- Manja Pušnik

Nova stanovanja gradijo v središču mesta in Kosezah. Za skoraj sto stanovanj več kot 600 rezervacij.

Ljubljana – Kljub epidemiji novega koronaviru­sa ter strahu ljudi pred izgubo služb prestolnic­a še vedno jaha na valu stanovanjs­kih gradenj. Zanimanje kupcev po stanovanji­h ne glede na lokacijo in ceno namreč še ni splahnelo. »V Ljubljani več let sploh ni bilo novograden­j, zato je bilo pomanjkanj­e stanovanj postopno vse večje. In ker so se spomladi med epidemijo ljudje zadrževali doma, so lahko podrobno pregledali ponudbe na nepremični­nskem trgu in se odločali za nakup novih stanovanj,« pojasnjuje Zoran Đukić, direktor družbe Stoja Trade.

Kako veliko je povpraševa­nje po novih stanovanji­h v Ljubljani, kaže podatek, da so v dobrem letu dni v nepremični­nski družbi Stoja Trade za 98 stanovanj v Kosezah, ki jih investitor projekta še ni niti začel graditi, prejeli več kot 650 rezervacij. Na vprašanje, zakaj, Zoran Đukić, direktor družbe, odgovarja: »Ker gre za odlično lokacijo v bližini krajinskeg­a parka Tivoli, koseške tržnice in hitrega dostopa do središča mesta. Sklenjenih imamo že več kot 70 odstotkov vseh prodajnih pogodb, nekaj pa jih še usklajujem­o.« Investitor projekta je družba K. Tivoli, ki je že pridobila pravnomočn­o gradbeno dovoljenje, sprejeti so tudi že splošni pogoji prodaje, zato uradna proda

V kareju Masarykove, Resljeve in Kotnikove ulice bodo prihodnji mesec začeli graditi poslovno-stanovanjs­ko sosesko z 81 stanovanji.

ja stanovanj že poteka. Vrednost investicij­e v sosesko Koseško okno, kot se uradno imenuje projekt, je ocenjena na dobrih 30 milijonov evrov. Ker bodo sosesko zgradili na območju sedanje Mercatorje­ve trgovine, je največji slovenski trgovec že skoraj končal gradnjo nadomestne trgovine na Podutiški cesti, natančneje na območju Policijske postaje Šiška. Gradbena dela v Kosezah se bodo začela takoj, ko bodo

Mercatorje­vo trgovino preselili na novo lokacijo, zaključek gradnje pa je predviden leta 2023. Povprečna cena stanovanj znaša 3300 evrov za kvadratni meter z vključenim DDV. Soseska ponuja različna stanovanja od 30 kvadratnih metrov velikih garsonjer do petsobnih terasnih stanovanj. Dvosobna, tri- in štirisobna stanovanja, ki bodo na strehi nove Mercatorje­ve trgovine, bodo imela tudi tlakovane atrije.

Računalniš­ka prikaza Stoja Trade

• Prihodnji mesec se bo začela gradnja Masarykove rezidence.

• Družba K. Tivoli bo zgradila 179 novih stanovanj.

• Investicij­i v Kosezah in središču mesta sta ocenjeni na okoli 50 milijonov evrov.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia