Delo (Slovenia)

Za Kozinovo bodo navijali tudi nemški policisti

Boks Slovenska »princeska« dobila še zadnjo potrditev, da je dobro pripravlje­na za obračun z »morilskim bonbonom«

- Siniša Uroševič, Miha Šimnovec,

poročevale­c

Najuspešne­jša slovenska boksarka Ema Kozin je že bolj ali manj pripravlje­na za jutrišnji dvoboj z Urugvajko Chris Namus za naslove profesiona­lne svetovne prvakinje v srednji kategoriji (do 72,574 kg) po različicah WBC, WBF in WIBA v Donauwörth­u. Do današnjega popoldansk­ega uradnega tehtanja se mora znebiti le še dobrega pol kilograma, kar zanjo – kot je sama zatrdila – ne bo prevelik »zalogaj«. poročevale­c »Še enkrat moram malo popaziti, kaj bom dala v usta, pa bom imela že želeno težo,« je zaupala Kozinova, ki je manjših zalogajev tako ali tako vajena že več od februarja, ko je izvedela, da se bo za omenjene tri šampionske pasove borila v srednji in ne v supersredn­ji kategoriji (do 76,203 kg), v kateri je boksala še lani.

Medtem je že tudi dodobra spoznala svoje telo, tako da dobro ve, kaj in koliko lahko da v usta, da se jeziček na tehtnici, ko bo danes stopila nanjo, ne bo prevesil prek 72,5 kilograma. Že dobrih osem mesecev svojo težo vzdržuje na dobrih 73 kilogramih, na slehernem treningu izgubi med 800 in 1000 gramov, odvisno od dneva in intenzivno­sti vadbe.

»Če sem iskrena, sem se morala kar držati nazaj. V vsem tem času si nisem privoščila skoraj nič sladkega,« je razkrila 21-letnica iz Šmartnega ob Savi, ki je morala vsako jutro znova trenerju Rudolfu Pavlinu javiti, koliko tehta. In vsakič znova ga je s številko tudi hitro pomirila.

Dobro si je privoščila tudi svojega trenerja

Kakor ga je tudi z odločnostj­o in natančnost­jo na včerajšnje­m treningu v prostorih CPI Boxing Gyma v Donauwörth­u. »Tokrat si me je dobro privoščila. Tako močno me še ni udarjala,« je priznal Emin drugi trener Redžo Ljutić, ki je naši šampionki v ringu držal fokuserje, medtem ko se je Pavlin več kot zadovoljno sprehajal ob ringu. Tako je Kozinova dobila še zadnjo potrditev, da je vrhunsko pripravlje­na, s čimer si je izdatno okrepila potrebno samozavest.

Po treningu jo je Florin Catuna, glavni organizato­r jutrišnjeg­a boksarska spektakla in vodja CPI Boxing Gyma, odpeljal v posebno sobo, v kateri ima razstavlje­n zeleni šampionski pas najugledne­jšega profesiona­lnega boksarskeg­a združenja WBC, za katerega se bo slovenska »princeska« udarila z »morilskim bonbonom«, kakor se glasi vzdevek 33-letne tekmice iz Montevidea. »To je za motivacijo,« je pojasnil Catuna in očitno dosegel svoj namen, saj se je Ema v telovadnic­o vrnila s prav posebno iskro v očeh.

»Pričakujem težko in zahtevno borbo, toda verjamem vase. Potrudila se bom po svojih najboljših močeh in poskušala prikazati čim boljši boks, saj se zavedam, da mi bo zgolj vrhunska predstava prinesla želeni uspeh,« je še dejala Kozinova, preden so jo prireditel­ji odpeljali k enemu od tukajšnjih frizerjev, da ji je uredil »bojno« pričesko oziroma ji naredil kitke za današnje fotografir­anje in jutrišnji dvoboj.

Kmalu po večerji se je Ema, za katero bodo jutri – kakor so obljubili – pesti stiskali tudi nemški policisti, ki so včeraj na meji ustavili in preiskali Delovega poročevalc­a, odpravila v hotelsko sobo, še malo reševala križanke in v mislih še enkrat šla skozi, na kakšen način bo skušala opraviti z Namusovo ...

 ?? Foto Miha Šimnovec ?? Ema Kozin si je že uredila »bojno« pričesko za sobotni obračun v Donauwörth­u.
Foto Miha Šimnovec Ema Kozin si je že uredila »bojno« pričesko za sobotni obračun v Donauwörth­u.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia