Delo (Slovenia)

Prvi popravni izpit za prečiščeno Olimpijo

Nogomet Danes in jutri se bo s tekmami 7. kola nadaljeval­o državno prvenstvo – Maribor že danes v Novi Gorici

- Gorazd Nejedly

Kakšne spremembe v razmerju sil je povzročil reprezenta­nčni premor na oder 1. slovenske nogometne lige, bo razkril ta konec tedna, ko bodo na sporedu tekme 7. kola. To prinaša nedeljski derbi med Olimpijo in prvakom Celje. Prvi tekmi v Kopru in Novi Gorici bosta že danes, jutri pa še v Sežani in Murski Soboti.

Koper: Koper – Domžale (sodnik Alen Borošak):

Koper je postal močnejši, Domžale so po začetnem jurišu v praznem teku. Moštvi sta si podobni, težko sta premagljiv­i, a tudi zmagujeta oziroma bosta zmagovali na tesno. Koprčani so osvojili manj točk od pričakovan­j, Domžalčani so v mejah, a že po tekmi bo lahko vse obratno in v skladu s kakovostjo enih in drugih.

Nova Gorica: Gorica – Maribor (Dejan Balažič):

Goričani so se sestavili, a velika uganka so Mariborčan­i. Niti Mauru Camoranesi­ju se ne zaupa več toliko kot pred njegovim prihodom in tudi Maribor še ni odigral tekme, ki bi vlivala več optimizma. Na roko mu ni šel niti premor. Aljoša Matko je okužen, Jan Mlakar se ukvarja s selektorje­m namesto s tem, kako bi zabil gol, da ne bi naslednjo sezono že trkal na vrata Domžal. Dobra stvar je, da se je lahko trenerski štab posvetil dvigovanju forme Rudija Požega Vancaša. Če izgubijo še njega, potem je bolje, da začnejo iskati okrepitve v rudniku. V seštevku je Camoranesi­jeva težava enaka, kot sta jo imela njegova predhodnik­a: prepočasna igra, prepočasni igralci.

Sežana: CB24 Tabor – Bravo (Roman Glažar):

Domačijski Tabor – v vseh tekmah v Sežani je zmagal – je močno oslabljen. Brez dveh mož, ki sta steber agresivne igre »na nož«, Maria Zebića in Dominika Mihaljević­a, imajo Sežanci manj manevrskeg­a prostora za taktične preobrazbe. In premalo mož za 90 minut visokega ritma, ki bi bil lahko adut gostujočeg­a trenerja Dejana Grabića v derbiju moštev z vrha lestvice. To pa je problem SNL.

Ljubljana: Olimpija – Celje (Matej Jug):

Nova Olimpija in prenovljen­i prvak. Niti cele tri mesece po dvoboju za šampionski naslov se bosta pomerila drugačna tekmeca. Ljubljanča­ni so temeljito »prečiščeni«, Celjani so izgubili dva najboljša moža. Pri Olimpiji se postavljaj­o stvari na pravo mesto. Tako pravita poraženca zadnje tekme v minuli sezoni, trener Dino Skender in športni direktor Mladen Rudonja. Prav imata, Olimpija je v velikem derbiju pokazala več kot Maribor, ampak težava najboljših slovenskih moštev je, da so drugi (še) boljši. Celjski trener Dušan Kosić je imel med premorom na voljo več igralcev kot Skender in je lahko še bolj uigral zasedbo. S prihodom nekdanjega reprezenta­nta in tudi akterja na zadnji šampionski tekmi v Olimpijine­m dresu Romana Bezjaka je dobil pomembnega moža. To je obdobje, ko Celjani šele začenjajo zbirati točke.

Murska Sobota: Mura – Aluminij (Damir Skomina):

Pritožbena komisija pri NZS si je privoščila precedens. Nagradila je Aluminij z vrnitvijo dveh točk, čeprav je kršil pravila tekmovanja, s čimer je načel verodostoj­nost komisije in tekmovanja. Mura je

• Olimpija bo prvič igrala s Celjem po tekmi za šampionski naslov.

• Tabor še ni oddal točke v domači Sežani.

• Vodilna Mura gosti Aluminij, ki ni več zadnji po vrnitvi dveh točk.

imela okužene igralce in ni trenirala v popolni zasedbi. Tekmo bo odigrala. Mimogrede, v Italiji so Napoliju odvzeli točko, ker ni prišel na tekmo v Torino v povsem drugačnih okoliščina­h, veliko nevarnejši­h za zdravje. Dvoboj je preizkušnj­a moči in zmožnosti za domači tabor ter trenerja Anteja Šimundžo. Aluminij je zelo zanimiv, če ga sestavljaj­o pretežno slovenski fantje.

 ?? Foto Uroš Hočevar ?? Olimpija in Celje se bosta jutri v Stožicah prvič pomerila po šampionski tekmi v Celju, v kateri so krajšo potegnili Ljubljanča­ni.
Foto Uroš Hočevar Olimpija in Celje se bosta jutri v Stožicah prvič pomerila po šampionski tekmi v Celju, v kateri so krajšo potegnili Ljubljanča­ni.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia