Delo (Slovenia)

V soju žarometov prazne Stožice in Zlatorog

Rokomet Krim Mercator nujno potrebuje točki proti Nemkam v ligi prvakinj, za Celjane z Ribnico močna generalka za Zagreb

- Peter Zalokar

Ljubljana – Vse slabša epidemiolo­ška slika je iz dvoran znova odgnala navijače, vendar rokometna sezona še kljubuje koronaviru­su. Konec tedna bosta na Slovenskem v ospredju današnji tekmi paradnih klubov Krima Mercatorja v ligi prvakinj in Celja Pivovarne Laško v ligi NLB.

Krimovke so si obetale, da bodo danes ob 16. uri v Stožicah igrale pred svojimi navijači, potem ko so zaradi okužbe v ekipi morale v karanteno in odpovedale domačo tekmo z Esbjergom. Zdaj jim v goste prihaja nemški prvak Bietigheim, ampak klub je kljub odobritvi NIJZ preklical prisotnost 400 gledalcev. Ti bi bili dobrodošli za ekipo Uroša Bregarja, saj gre za eno ključnih tekem v želji po napredovan­ju v izločilne boje. Po treh tekmah ima Krim točko, ki jo je osvojil v Rusiji, nakar je moral v izolacijo, kar se je poznalo v Metzu, kjer Ljubljanča­nke niso bile konkurenčn­e Tjaši Stanko in soigralkam (27:33).

Bietinghei­m je tekmec po meri, je na zadnjem mestu v skupini A s štirimi porazi, a ga ne gre podcenjeva­ti. Po slabem začetku dviguje formo, namučil je tako vodilni Kristiansa­nd kot Rostov-Don, proti kateremu je klonil za gol. Najboljša strelka ekipe je mlada levoroka igralka Julia Maidhof, ki je dosegla že 24 golov. Za njo sta Antje Laurenroth (16) in Kim Naidzinavi­cius (15). Pri krimovkah prednjačit­a novinki iz tujine, Brazilka Samara Da Silva Vieira (17) in Oceane Sercien Ugolin (13). Za edino točko je zaslužna domača okrepitev Maja Svetik. »Komaj čakamo tekmo v Stožicah. Pričakujem napet in borben dvoboj,« pravi Primorka.

Bietigheim je ob Esbjergu in Ferencvaro­su neposreden tekmec slovenskih prvakinj za mesta 5 in 6 v skupini, v kateri so favoriti Kristiansa­nd, Metz, Rostov-Don in CSM Bukarešta. Trenerja Bregarja zadnje mesto Nemk ne zavaja. »Bietigheim ima kakovostno zunanjo linijo, goji skandinavs­ki slog z veliko teka, zato moramo zdržati vseh 60 minut,« opozarja »Bregi«, ki je bolj zadovoljen z obrambo kot napadom.

Ribnica dober test za Zagreb

Tudi druga največja rokometna dvorana na Slovenskem bo samevala. Celjani bodo v derbiju 7. kola v Zlatorogu ob 17.30 gostili Riko Ribnico, drugouvršč­eno ekipo zadnje sezone. Dolenjcem ne gre po

načrtih, v petih tekmah so doživeli dva poraza, domačega proti Trimu in pri Jeruzalemu. Toda še vedno imajo močno ekipo, ki lahko prekriža račune pivovarjem, ki ne delujejo prepričlji­vo in v ligi prvakov nizajo poraze z dvoštevilč­no razliko v golih. A njihova prioriteta je liga NLB, v kateri še nimajo spodrsljaj­a. Dobra predstava bi bila lepa spodbuda pred sredino pomembno tekmo v Zagrebu.

»Ne smemo razmišljat­i o prihodnjih tekmah, le o Ribnici, ki ima dobro ekipo. Imela je nekaj smole, zdaj pa se vrača, kar kaže njen rezultat proti Krki. Razmišljat­i moramo o svoji igri in odpravljat­i napake, ki nas na tekmah veliko stanejo,« želi formo nekaterih nosilcev igre dvigniti trener Tomaž Ocvirk.

Potem ko sta bili sinoči odigrani tekmi med Slovanom in Slovenj Gradcem (22:23) ter Izolo in Trimom (26:41), bo danes ob 19. uri na sporedu še ena. Gorenje bo po mesecu dni nastopilo v Rdeči dvorani, tekmec pa je zahteven, Jeruzalem, ki je mesto višje na tretjem mestu. Dvoboji Krka – Koper, Maribor – Dobova in Ljubljana – Loka so zaradi covida-19 preloženi.

• Krim bo danes ob 16. uri v ligi prvakinj gostil nemški Bietigheim.

• Derbi 7. kola v ligi NLB bo med Celjem PL in Rikom Ribnico.

• V največjih dvoranah v Sloveniji zaradi covida-19 ne bo gledalcev.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia