Delo (Slovenia)

Odstopi v času dveh pomembnih prodaj

Telekom Slovenije Do skupščine brez treh nadzorniko­v

- Nejc Gole

Ljubljana – Kot člani nadzornega sveta Telekoma Slovenije so odstopili Aleš Šabeder, sicer predsednik nadzornega sveta, Barbara Cerovšek Zupančič in Bernarda Babič. Do skupščine bo tako nadzorni svet nepopoln, zato pred popolnitvi­jo verjetno ni pričakovat­i prodaje medijske družbe TS Medie in kosovskega operaterja Ipko.

Predsednik nadzornega sveta Telekoma Slovenije Aleš Šabeder je v odstopni izjavi zapisal: »Zaradi trenutnih razmer, nesoglasij in različnih naziranj vloge nadzornega sveta družbe Telekom, d. d., ne morem več opravljati svojih dolžnosti z zadostno mero dolžne skrbnosti nadzornika in je nadaljevan­je dela kot predsednik­a in člana NS zame nemogoče. Vsled navedenega podajam nepreklicn­o odstopno izjavo. V izogib škodnim posledicam za družbo in posledično odškodnins­ki odgovornos­ti članov NS pričakujem enako ravnanje tudi preostalih članov NS.« Tako je Telekom sporočil prek Seoneta.

Z odstopi se sproščajo mesta za imenovanje novih nadzorniko­v, skupščina pa ima tudi možnost za zamenjavo drugih predstavni­kov kapitala. Šabedru bi sedanji mandat potekel leta 2024, Barbari Zupančič Cerovšek leta 2023, medtem ko bo Bernardi Babič mandat potekel aprila prihodnje leto, prav tako tudi Barbari Kürner Čad.

Ker bo nadzorni svet nepopoln do imenovanja novega na skupščini, ni gotovo, kdaj bo Telekomu Slovenije uspelo prodati kosovnega operaterja Ipko in svojo medijsko družbo TS Media. K prodaji morajo soglasje podati tudi nadzorniki. Že prejšnji mesec smo poročali, da po neuradnih informacij­ah ni mogoče kmalu pričakovat­i prodaje Ipka, čeprav je nekaj ponudnikov izrazilo zanimanje za kosovsko družbo, ki se ji prihodki znižujejo.

Telekom Slovenije pa je prejšnji mesec začel prodajati družbo TS Media, ki je lastnica portala siol. net, drugega najbolj branega spletnega portala v Sloveniji.

 ?? Foto Blaž Samec ?? Aleš Šabeder ni več šef nadzorniko­v Telekoma.
Foto Blaž Samec Aleš Šabeder ni več šef nadzorniko­v Telekoma.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia