Delo (Slovenia)

S kamnom se je 67-letnica lotila 69-letnice

Nasilje Z več policijski­h uprav so poročali o sporih, ki so prerasli v fizično obračunava­nje

- Ju. P.

Ljubljana – Z več koncev države so policisti včeraj poročali o sporih, ki so nemalokrat prerasli v fizično obračunava­nje. Nekaterim je razum zameglil alkohol, spet drugi niso potreboval­i dodatne spodbude. Med nasilneži je bila tudi 67-letnica, ki se je s kamnom lotila dve leti starejše sosede.

S policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so v soboto zvečer posredoval­i zaradi kršitve javnega reda in miru v naselju pri Otočcu, kjer sta se pretepala dva moška. Ker se 51-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, tudi po njihovem prihodu ni pomiril in upošteval ukazov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Nad sosedo z vilami

Kri je v nedeljo popoldne na območju Vojnika zavrela 40-letniku, da je z vilami napadel sosedo, s katero sta že dolga leta v sporu. Poškodoval je na srečo ni, so sporočili policisti, ki so 40-letniku odvzeli prostost. Zaradi suma kaznivega dejanja nasilništv­a ga bodo ovadili.

Sosedski spor se je v soboto dopoldne vnel tudi v Podgradu na območju PU Koper. Tam sta se stepli sosedi, ki sta se srečali na hodniku stanovanjs­kega bloka. Mlajša, stara 67 let, je začela žaliti 69-letnico. Ta ji je sprva dejala, naj bo tiho, in odšla v stanovanje. Ko pa je 69-letnica pozneje drugim pripovedov­ala o dogodku, je to slišala 67-letnica, odšla za njo in ji v hrbet vrgla kamen. Nato ga je pobrala in sosedo z njim še večkrat udarila po glavi. Za konec jo je z roko udarila v obraz. Poškodovan­o 69-letnico so odpeljali v zdravstven­i dom, 67-letnico bodo ovadili.

Istega večera pa je bil okoli 23. ure v lokalu v Ilirski Bistrici nasilen fant. Spravil se je na dekle in jo poškodoval. »Policisti so na kraju ugotovili, da je 26-letnik na terasi odrinil 22-letnico. Ta je padla, zatem pa je šel v lokal in vrgel na tla še 20-letnico, ki ga je poskušala pomiriti, in jo brcnil v glavo,« je pojasnila Anita Leskovec, tiskovna predstavni­ca PU Koper. Poškodovan­o 20-letnico so odpeljali v izolsko bolnišnico, nasilneža so policisti pridržali. Dan pozneje pa so okoli 23. ure v Luciji pretepli državljana Madžarske. Do 47-letnega Madžara naj bi pristopil neznan moški, ga ogovoril, nato pa ga brez razloga večkrat udaril v obraz in ga poškodoval. Policisti zadevo še preiskujej­o.

S celjskega konca zadnje čase poročajo o nasilju v družini. Kakor so sporočili včeraj, ta problemati­ka še vedno ostaja pereča. Minuli konec tedna so imeli na območju PU Celje tri primere nasilja v družini. V vseh treh so nasilneže ovadili, dvema so izrekli ukrep prepovedi približeva­nja, enega kršitelja so pridržali. Ukrep prepovedi približeva­nja so izrekli tudi na območju PU Ljubljana, so sporočili policisti.

 ?? Foto Tadej Regent ?? Več nasilnežev so policisti pridržali.
Foto Tadej Regent Več nasilnežev so policisti pridržali.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia