Delo (Slovenia)

Rad ima Mikonos

-

Francoski nogometaš, 34-letni Adil Rami, ne spada med največje zvezdnike tega športa, čeprav je s Francijo leta 2018 v Rusiji postal svetovni prvak, gotovo pa je med najbolj razvpitimi. Je človek, ki je vedno živel na veliki nogi. Kot lord. Njegova kariera tone, a branilec portugalsk­e Boaviste še vedno polni časopisne stolpce.

Nekaj časa je hodil z nekoč najbolj zaželeno žensko na svetu, 19-let starejšo Pamelo Anderson, a zveza je domnevno razpadla, ker se nekdanja zvezdnica Obalne straže ni hotela poročiti z njim. »Lahko bi imel boljšo športno kariero. Preveč je bilo zabav, deklet, hrane, ta je bila moja težava. Ko sem igral povprečno, je to bilo zato, ker sem bil pretežek. Z idealno težo se nisem bal nobenega napadalca na svetu,« je izjavil pred izidom avtobiogra­ije, v kateri obljublja obilo sočnih podrobnost­i.

Priznal je, da je francoskeg­a selektorja Didiera Deschampsa malone sovražil: »Bil je preoster, po glavi mu je šlo samo delo. Rad delam, a ne 24 ur na dan.« No, ko je Deschamps svoje igralce popeljal do naslova svetovnih prvakov, se mu je Rami za svoje vedenje opravičil. Pravi, da je pri ženskah uspešnejši kot Brad Pitt in George Clooney skupaj, zataknilo se mu je leta 2018 pri tedanji hrvaški predsednic­i Kolindi Grabar Kitarović. Po inalu svetovnega prvenstva med Francijo in Hrvaško je pohvalila njegove brke, on pa ji je odvrnil: »Jaz pa imam rad Mikonos!« Na geografsko neznanje ga je takoj precej grobo opozoril soigralec Olivier Giroud.

Do 21. leta je Rami igral v četrti francoski ligi in bil zaposlen na komunali. »Pobiral sem odpadke, drgnil graite s sten ...« Ko je zakorakal v profesiona­lni nogomet, se mu je življenje obrnilo na glavo. »Lepih deklet je bilo kot v pravljici.« Z leti se mu je zazdelo, da morda celo preveč.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia