Delo (Slovenia)

Pred derbijem presenečen­je s Červarjem

Nocoj 23. tekma med Zagrebom in Celjem v ligi prvakov – Spet zakulisne igrice?

- Peter Zalokar Šport na Twitterju.

Ljubljana – Celje Pivovarna Laško: štiri tekme, nič točk, razlika v golih minus 42; PPD Zagreb: štiri tekme, nič točk, minus 41. Nekdanja evropska velikana iz sosednjih držav bosta danes ob 20.45 v Zagrebu odigrala derbi z dna lestvice skupine B lige prvakov. Kdor bo prekinil negativni niz, bo storil velik korak k izločilnim bojem, sploh če bo Celje ponovilo lanski uspeh v Areni.

Celje je novembra lani prvič v zgodovini zmagalo v hrvaškem glavnem mestu in se kasneje uvrstilo v osmino finala, ki zaradi covida-19 ni bila odigrana. Zagrebčani, ki jih je takrat še vodil Veselin Vujović, so od takrat doživeli več sprememb, večino na slabše, nedavno so spet zamenjali trenerja, namesto Igorja Vorija je ekipo prevzel nekdanji vratar Vlado Šola. Lani je pri Celjanih ob zmagi z 31:27 blestel hrvaški reprezenta­nt Josip Šarac, ki pa v tej sezoni še ni našel prave forme, vsaj v Evropi ne, je pa nazadnje proti Ribnici z 10 goli pokazal, da se dviga.

»Vsi se zavedamo, kakšen je vložek. Oboji smo slabo začeli in doživeli visoke poraze. Tako si še nihče ni priigral prednosti, prav tako pa bi težko ocenili, kdo je v boljši formi. Naša prednost je domače prvenstvo, kjer dobimo malce več ritma, morda tudi samozavest­i, na drugi strani pa je prednost Zagreba, da igra doma. Pričakujem trdo, težko tekmo z zelo agresivno obrambo, odločale bodo malenkosti,« razmišlja »Šarke«.

Za Zagreb igrata slovenska legionarja Aleks Vlah in Darko Stojnić, še pred kratkim je bil tam Žiga Mlakar, ki pa se je vrnil v Celje. »O dvobojih med Zagrebom in Celjem ne gre izgubljati besed. Že od nekdaj so to prave tekme s pravim nabojem. Gre za neposredne­ga tekmeca za napredovan­je. Vse je jasno, moramo iti na zmago,« pravi ta rokometaš, ki je dve leti igral na Poljskem pri Wisli Plock.

Červar okrepil štab

V zgodovini t. i. balkanskeg­a clasica so v rahli prednosti Zagrebčani, na dosedanjih 22 tekmah so vpisali 11 zmag, Celje 10, en dvoboj se je končal neodločeno. Razlika v golih je 525:512. A trener Tomaž Ocvirk ima dober »score«, tri zmage in poraz. »Že od nekdaj so dvoboji Celja in Zagreba na visoki čustveni ravni. Lani smo dvakrat zmagali, verjamem v ekipo in prepričan sem, da zmoremo tudi letos,« je optimistič­en Ocvirk. »Pomembno je, da se držimo vseh nalog tako v napadu kot tudi v obrambi in da smo šestdeset minut osredotoče­ni na igro, vse ostalo pa pustimo ob strani,« se noče s sodnikoma, to bo znani in tudi razvpiti makedonski par Načevski-Nikolov, ukvarjati trener, ki takrat še ni vedel, da je Zagreb na predvečer tekme povlekel zanimivo potezo in za koordinato­rja stroke imenoval nikogar drugega kot izkušenega trenerskeg­a lisjaka Lina Červarja ...

• Tekma v zagrebški Areni se bo začela ob 20.45.

• Zagreb ima 11 zmag, Celje 10, enkrat je bil remi.

• Zmaga odpira vrata napredovan­ja v ligi prvakov.

twitter.com/Delo_Sport

 ?? Foto Cropix ?? Celjani so lani le dočakali zmago v Zagrebu.
Foto Cropix Celjani so lani le dočakali zmago v Zagrebu.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia