Delo (Slovenia)

Novo s*anje je prišlo na dan

-

Igralec Jeff Bridges (70) je na družbenih omrežjih razkril, da so mu zdravniki odkrili limfom. To je storil v svojem slogu, saj je zapisal: »Kot bi rekel Frajer (Dude): novo s*anje je prišlo na dan.« Uporabil je namreč stavek svojega lika iz znameniteg­a ilma bratov Coen Veliki Lebowski. V nadaljevan­ju je zapisal: »Diagnostic­irali so mi limfom. Čeprav je to huda bolezen, imam srečo, da imam ob sebi odlično ekipo zdravnikov in da je napoved dobra. Začenjam zdravljenj­e in vas bom sproti obveščal o okrevanju. Zelo sem hvaležen družini in prijatelje­m za vso ljubezen in podporo. Hvala za vaše molitve in dobre želje.« Ker je igralec velik nasprotnik predsednik­a Trumpa, je pozval sledilce, naj gredo na volitve.

Sloviti igralec je v dolgoletni karieri nanizal več kot sto ilmskih in televizijs­kih vlog. Njegova mati je bila igralka in pesnica, oče pa televizijs­ki voditelj in igralec, ki je tako Jefa kot starejšega sina Beauja spodbujal k nastopom v televizijs­kih serijah. Ko je bil star komaj 22 let, je bil za ilm Zadnja predstava prvič nominiran za oskarja. Poznamo ga tudi iz ilmov, kot so Vrata raja, Kraljevi ribič, Brez strahu, Pravi pogum ... Za vlogo v ilmu Noro srce, v katerem je odlično igral zapitega country glasbenika, je po sedmih nominacija­h pri 60 letih končno dobil oskarja.

Jef Bridges in njegova žena Susan Geston sta junija praznovala 43. obletnico poroke. Susan, takrat natakarico, je spoznal leta 1977 med snemanjem ilma Rancho Deluxe. Leta 2000 je izdal tudi prvi country album in je navdušen fotograf. Pred leti se je strastno navdušil nad meditiranj­em.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia