Delo (Slovenia)

Za Slovenijo Lazovićeva in Omoregieje­va

Ženska reprezenta­nca Igralki Bukarešte bosta selektorju na voljo že za letošnje EP

-

Ljubljana – Dobra novica za žensko rokometno reprezenta­nco. Državni dres bo ponovno oblekla Barbara Lazović (dekliško Varlec), za novo domovino naj bi končno debitirala tudi Elizabeth Omoregie. Na obe bo že na letošnjem evropskem prvenstvu računal selektor Uroš Bregar.

Peter Zalokar

Lazovićeva je v zadnjih letih predvsem zaradi družinskih obveznosti do svojega sina odpovedova­la nastope v reprezenta­nci. Svojčas je bila kot igralka Zaječarja blizu srbski izbrani vrsti, snubili so jo tudi v črnogorski in romunski. Obredla je že ves južni Balkan, odkar je leta 2014 zapustila Krim Mercator, je branila barve Vardarja, Bukarešte, Budućnosti, zdaj je spet v Romuniji. Tam je njena soigralka Liza Omoregie, Bolgarka nigerijski­h korenin, ki je odraščala v Atenah. Slovensko državljans­tvo je dobila, ko je igrala za Krim (2014-2018), bila je tudi na pripravah reprezenta­nce, a uradnega nastopa za Slovenijo še nima.

Njuna vrnitev, za katero se je osebno zavzel predsednik RZS Franjo Bobinac, bo zelo pomembna za reprezenta­nco, ki ima težave s širino igralskega kadra, kar se je nazadnje potrdilo na lanskem SP na Japonskem. Obe sta tudi zelo koristni v obrambi, v kateri spet ne bo Alje Koren, ki se je odločila za materinstv­o. Bregar upa, da mu bo uspelo prepričati še eno levoroko veteranko Neli Irman, ki živi in dela v Švici.

Slovenke bodo decembra nastopile na EP na Norveškem in Danskem, vest o vrnitvi dveh igralk pa je še bolj pomembna v luči eura 2022, ki ga bo skupaj z Makedonijo in Črno goro organizira­la Slovenija, kar naj bi bil vrhunec tega rodu, v katerem imajo glavno besedo Ana Gros, Tjaša Stanko, Nina Zulić ...

 ??  ?? Barbara Lazović je nazadnje za Slovenijo igrala na EP 2016.
Barbara Lazović je nazadnje za Slovenijo igrala na EP 2016.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia