Delo (Slovenia)

Divja in neizkušena, ampak iskrena

-

»Čeprav sem danes bolj izkušena igralka, bolje poznam samo sebe in vem, kako se obnašati pred kamerami, se še vedno počutim, kot da sem začetnica,« je na mednarodne­m ilmskem festivalu v Rimu ( Rome Film Fest) zaupala prisotnim italijansk­a zvezdnica Maria Grazia Cucinotta. Usodna Sicilijank­a, ki velja za eno od najslavnej­ših lepotic apeninskeg­a ilma, je prek videoklica spregovori­la ob premieri prenovljen­e različice italijansk­e komedije I laureati

( Diplomanti) iz leta 1995.

»Bila sem divja, neizkušena, ampak iskrena,« je povedala 52-letna zvezda in dodala, da je bilo zanjo leto 1995 prelomno, saj se je tedaj poročila s ilmskim producento­m Giuliem Violatijem. Ravno med pripravo poroke je ameriška ilmska akademija nominirala romantično dramo Poštar (1994), v kateri je nastopila ob igralcu Massimu Troisiju, za oskarja. »Spomnim se, da se je bilo težko gibati, saj so mi vsepovsod sledili paparaci.« Igralka je razkrila, da so ravno na dan poroke italijansk­i tabloidi objavili nepreverje­no zgodbo, da je v romantične­m razmerju z režiserjem ilma I laureati Leonardom Pieraccion­ijem, kar je menda vznemirilo ženinove starše in družino.

Maria Cucinotta je v tujini znana po vlogi v Poštarju, ki pripoveduj­e zgodbo o prebivanju čilskega pesnika Pabla Nerude na italijansk­em otoku Salina in ljubezni med tamkajšnji­m sramežljiv­im poštarjem Mariem Ruoppolom (Massimo Troisi) in lepo vaščanko Beatrice Russo (Maria Grazia Cucinotta). Troisi, ki je sodeloval tudi pri pisanju scenarija, je zaradi srčnega napada umrl le dan po končanem snemanju. Igralka je znana še po vlogah v bondiadi Vse in še svet (1999) ter televizijs­ki seriji Sopranovi (1999–2007).

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia