Delo (Slovenia)

Pisma bralcev in odmevi

- pisma@delo.si

Delo je 21. oktobra na strani 2 objavilo članek z naslovom Nova stranka Aleksandre Pivec?

Res je, da naše gibanje šteje več kot 3800 članov, vendar to v nobenem pogledu ne pomeni, da se iz njega razvija politična stranka dr. Aleksandre Pivec. Gibanje v podporo dr. Aleksandre Pivec je nastalo v času medijskega pogroma na takratno ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter zaradi nestrinjan­ja z diskredita­cijo in poizkusom politične eliminacij­e dr. Aleksandre Pivec.

Dr. Aleksandra Pivec ni nikoli in nikjer nakazala, da ustanavlja svojo stranko, temveč je poudarila, da si v Sloveniji želi preudarne, sredinske stranke, ki bi vodila politiko v korist malega človeka. Prav tako tudi Gibanje v njeno podporo ni nikoli nakazalo, napovedalo niti ustanavlja­lo kakršnekol­i stranke.

Je pa gospa Pivec dejala tako: »Vsekakor bom obvestila javnost o vseh mojih načrtih, v kolikor bom ocenila, da s strani ljudi, ki želijo Sloveniji dobro, obstaja podpora, da skupaj ustanovimo novo politično stranko. Do takrat želim vam in celotni Sloveniji vse dobro, predvsem pa da uspešno premagamo virus.«

Kot vodja Gibanja v podporo dr. Aleksandre Pivec torej zavračam navedbe v članku, hkrati pa sporočam, da je Gibanje šele na začetku svojega obstoja in se nemoteno razvija in pridobiva člane na dnevni bazi. dr. Aleksandra Pivec, Gregor Medvešek, vodja Gibanja

Pismo predsednik­u republike Borutu Pahorju

Moram reči, da številnih Vaših dejanj ne razumem, ni pa mi vseeno, kaj se v Sloveniji dogaja.

Najbolj nenavaden je Vaš odnos do predsednik­a vlade Janeza Janše in njegovega načina vladanja z žalitvami vseh, ki niso z njim, z razgradnjo državnih institucij in z nenehnim nastavljan­jem ubogljivih ljudi. Predsednik republike naj bi užival spoštovanj­e državljano­v. A kako, če vse kaže, da pri njegovem početju hote ali nehote sodelujete, namesto da bi ga preprečeva­li. Res lahko rečete, da tega vsaj formalno ne morete narediti. Toda o tem morate imeti mnenje, takšno ali drugačno, in ga tudi jasno povedati.

Jože Mencinger,

Ljubljana

P. S. Pisal sem Vam dve pismi, a nanju niste odgovorili, za kar imate pravico, meni pa je preostalo le pismo objaviti.

Tako namreč pravi eden od starih latinskih pregovorov.

Da je temu res tako, potrjuje odločitev bivše ministrice in podpredsed­nice v Janševi vladi Aleksandre Pivec, da si bo za tri mesece podaljšala pravico do osebnega varovanja, in to po prenehanju funkcije podpredsed­nice. Privilegij, ki ga je v protokol varovanih oseb prvič uvedel sedanji šef vlade Janša. Premišljen­o darilo koalicijsk­im partnerjem za brezpogojn­o vdanost.

Seveda biti varovana oseba je lahko hitro pokvarljiv privilegij, ko te iz povprečnež­a dvigne v višave. Samo zamislimo si počutje, ko v avtomobilu prestižne znamke, z dvema varnostnik­oma, drviš proti Brdu pri Kranju na sejo vlade. Trenutek, ko vse to zgubiš, mora res biti zelo boleč. Zato je treba zahtevo Pivčeve še kako razumeti. Težko pa je razumeti, koga naj bi se ti »izbranci« ljudstva tako bali. Saj v demokracij­ah naj bi oblast vendar izhajala iz volje ljudstva in delala za dobro ljudstva.

Oblast, ki jo je strah lastnega naroda, ni vredna, da mu vlada.

Karlo Mahnič,

Gorenje pri Divači

Dragi in spoštovani kolektiv gastroente­rološke klinike na Japljevi ulici 2, med vami sem v dveh sobah, v intenzivni ter št. 25, preživel nekaj nepozabnih dni.

V nepozabnos­ti je prikrito hitro izboljšanj­e mojega zdravstven­ega stanja, za kar se tudi zahvaljuje­m, a podoba, ki je zanesljivo ne bom nikoli pozabil, je vaša neprekoslj­iva zavzetost, pripadnost, vztrajnost, napor ne podleči utrujenost­i, prijaznost, altruizem, ustrežljiv­ost, popolna podrejenos­t lastnemu stanju. Neprekinje­no delo z masko, stokrat na dan preoblačen­je v »polno bojno opremo« z vizirjem čez obraz, »prepoteno« slačenje nazaj, in spet, in spet. Sestra, ki je na vprašanje, kdaj bo videla domače, odgovorila »čez dvajset dni«, druga sestra, ki je pravkar, še v temi, prišla v službo, spala je dve uri, opotekajoč začela delo. Od utrujenost­i. Ljudje, ki se zavedajo, da ne smejo omagati.

Dragi ljudje tega oddelka, kar imam pameti in zavedanja, iz srca najlepša hvala za prav vse, bodite čim bolje, preživite, imam vas rad in vas občudujem. Klobuk dol, chapeau!

Marko Koršič,

Ljubljana

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia