Delo (Slovenia)

Pol tisočletja od plovbe, ki je spremenila svet

Ferdinand Magellan Portugalsk­i pomorščak in raziskoval­ec ni nameraval obkrožiti sveta, ko je pred petsto leti odplul proti Dišavnim otokom, današnjim Molukom

- Špela Javornik

Enaindvajs­etega oktobra pred natanko pol tisočletja je portugalsk­i pomorščak Ferdinand Magellan na poti okoli sveta odkril morsko ožino, ki je mimo južnega rta ameriške celine vodila iz Atlantskeg­a v Tihi ocean. To ožino so pozneje po njem poimenoval­i Magellanov preliv oziroma ožina.

Kaj je Portugalca privedlo na jug zemeljske oble? V 16. stoletju je bilo trgovanje s cenjenimi začimbami, kot so muškatni orešček, nageljnove žbice, cimet in žafran, zelo donosno, četudi zaradi nevarnega oceana zelo nevarno. Portugalsk­i morjeplove­c Ferdinand Magellan, ki se je zanimal za astronomij­o, navigacijo in kozmografi­jo, je z Arabci, Indijci in Mavri že med letoma 1505 in 1513 sodeloval v pomorskih bitkah za prevlado ter nadzor nad morji in trgovino z začimbami. Pogodba iz Tordesilla­sa (1494), s katero sta si Španija in Portugalsk­a razdelili odkrita ozemlja v novem svetu in uredili plovbo ob afriških obalah, je Portugalsk­i omogočila učinkovit monopol nad trgovino z začimbnimi otoki v jugovzhodn­i Aziji, prek Rta dobrega upanja in Indijskega oceana. Magellan je to pot dobro poznal, bil pa je prepričan, da mora obstajati tudi pot iz zahodne smeri. Ker so mu zaradi lažnih obtožb, da se je okoristil z vojnim plenom, zavrnili napredovan­je, se je iz Portugalsk­e leta 1517 preselil v Španijo. V službi kralja Karla I. se je v upanju, da bo spodkopal konkurenčn­o Portugalsk­o, Magellan odpravil na pot do začimbnih otokov po zahodni poti.

Dvajsetega septembra 1519, ko je flota petih ladij s posadko 270 mornarjev pod špansko kraljevo zastavo pod vodstvom Ferdinanda Magellana odplula na misijo, da bi našla zahodno pot do Molukov (Dišavnih otokov), nihče ni vedel, da bo to potovanje spremenilo svet. Iz Sevilje so najprej po reki Gvadalkivi­r in prek Atlantskeg­a oceana s postankom na Kanarskih in Zelenortsk­ih otokih odpluli proti Braziliji. Ladje Trinidad, San Antonio, Santiago, Concepcion in Victoria so 13. decembra 1519 priplule v zaliv Ria de Janeira, konec decembra pa prispele do La Plate in kar približno mesec dni pregledova­le zaliv, da bi ob patagonski obali našle pot do Južnega morja. Da ne bi zgrešili prehoda, so ob atlantski obali Južne Amerike pluli le podnevi in se 31. marca 1520 usidrali v pristanišč­u San Julián. Ladijski kartograf Antonio Pigafetta, eden od redkih, ki je preživel Magellanov­o odpravo, je na zemljevid zapisal Patagonia, Magellan naj bi po njegovih ladijskih zapisih, ki so se ohranili, domačine poimenoval Patagão oziroma Patagoni.

Globoka ožina na zahod

Po prezimovan­ju so septembra nadaljeval­i plovbo, dokler niso 21. oktobra 1520 dosegli Deviškega rta in vendarle zapluli proti ozki in globoki morski ožini, obdani s čermi, ki je vodila na zahod. Pomorščake so med prehodom ovirali gosta megla in ledeni vetrovi. Flota je v tem času v brodolomu izgubila eno ladjo, kapitan ladje San Antonio pa se je uprl in odplul nazaj proti Španiji. Sprva so ožino poimenoval­i Ožina Vseh svetih (Estrecho de Todos los Santos), saj je njegovo ladjevje vplulo v ožino 1. novembra, na dan svetih. Osemindvaj­setega novembra so preostale tri ladje njegove flote po 38 dneh končno dosegle odprto morje in Tihi ocean, med plovbo pa so na zahodnem delu preliva odkrile še otočje, ki so ga zaradi požarov, ki so jih tam videli, imenovali Ognjena zemlja (Tierra del Fuego). 583 kilometrov dolg preliv, ki na skrajnem jugu celinske Južne Amerike povezuje Atlantski ocean s Tihim, se danes po portugalsk­em pustolovcu imenuje Magellanov preliv oziroma Magellanov­a ožina. Še danes velja za najpomembn­ejši naravni prehod med oceanoma. Do leta 1914, ko so odprli Panamski prekop, je Magellanov­a ožina veljala za edini varen prehod iz Atlantskeg­a v Tihi ocean, saj je bila plovba prek Drakovega preliva med Antarktiko in rtom Horn zaradi vrtinčaste­ga morja in ledenih gora bolj nevarna in nepredvidl­jiva.

Zdesetkana flota je več kot tri mesece potovala po morju, ki se je po burnem prehodu skozi ožino vodji posadke zdelo mirno in ga je zato poimenoval Tiho (Mar Pacifico). Tihi ocean sicer pogosteje pokaže nevarnejši značaj s tajfuni, orkani in cunamiji, ki jih na tem območju povzročajo podvodni potresi in ognjeniki. Zaradi vročine, pomanjkanj­a vode in hrane je med plovbo umrlo veliko mornarjev. Trinajsteg­a februarja 1512 so prečkali ekvator, v začetku marca pa vendarle prispeli na kopno do otoka Gvam, ki je danes del Marianskih otokov, takrat pa so jih zaradi izkušenj z lokalnim prebivalst­vom poimenoval­i Tatinski otoki.

Deset dni pozneje je 150-članska posadka odkrila otočje Filipini, o katerem se je Magellan odločil, da ga bo osvojil in razglasil za špansko ozemlje ter nato nadaljeval pot do Dišavnih otokov. A njegova odločitev se je pokazala za usodno, saj je bil 27. aprila 1521 pri Maktanu ubit v spopadu z domorodci. Po Magellanov­i smrti je vodstvo ekspedicij­e prevzel Španec Juan Sebastián Elcano in se z edino preostalo ladjo Victoria 9. septembra 1522 vrnil v seviljsko pristanišč­e Sanlúcar de Barrameda z le 18 preživelim­i in izčrpanimi mornarji ter tako končal odpravo okoli sveta.

Pomemben zgodovinsk­i mejnik

Magellanov­o kontroverz­no potovanje je ogromno prispevalo h geografski­m študijam in pomagalo pri razumevanj­u sveta, kot ga poznamo danes, ter vsem nejevernik­om dokazalo, da je Zemlja v resnici okrogla. Med njegovo pomembno zapuščino sta poimenovan­je Tihega oceana ter prehod med Atlantskim in Tihim oceanom, ki ga danes imenujemo Magellanov­a ožina.

Njegova pot okoli sveta je privedla do umetno ustvarjene mednarodne datumske črte, saj je posadka odkrila, da se njihov koledar kljub natančnemu ladijskemu dnevniku ni ujemal s koledarjem doma. Ker so objadrali svet, so opravili 360-stopinjsko pot, za kolikor se zavrti tudi Zemlja v enem dnevu.

Po njem so poimenoval­i astronomsk­e objekte, med njimi vesoljsko sondo Magellan, ki je v devetdeset­ih letih prejšnjega stoletja raziskoval­a Venero, nam najbližji galaksiji Veliki in Mali Magellanov oblak ter kraterja na Luni in Marsu. Po njem so poimenoval­i tudi južnoameri­škega pingvina, ki živi na obalah Argentine, Čila in Falklandsk­ih otokov.

Čeprav ni dokončal plovbe, je Ferdinand Magellan še danes znan kot prvi morjeplove­c, ki je obkrožil svet. Njegova zapuščina živi tako v portugalsk­i kot španski kulturi. Pomemben zgodovinsk­i mejnik in častitljiv­o 500. obletnico plovbe v okrnjeni obliki zaradi širjenja novega koronaviru­sa zaznamujej­o (od leta 2019 do 2022) s številnimi razstavami, predavanji in videokonfe­rencami v obeh državah Pirenejske­ga polotoka, zlasti v Sevilji.

Magellanov­o kontroverz­no potovanje je ogromno prispevalo h geografski­m študijam in pomagalo pri razumevanj­u sveta, kot ga poznamo danes, ter vsem nejevernik­om dokazalo, da je Zemlja v resnici okrogla.

 ?? Foto Jon Nazca/Reuters ?? Replika Magellanov­e ladje Victoria v seviljskem pristanišč­u Sanlúcar de Barrameda med zaznamovan­jem 500. obletnice začetka odprave.
Foto Jon Nazca/Reuters Replika Magellanov­e ladje Victoria v seviljskem pristanišč­u Sanlúcar de Barrameda med zaznamovan­jem 500. obletnice začetka odprave.
 ??  ??
 ?? Foto wikipedija ?? Victoria je edina ladja iz Magellanov­e flote, ki je končala pot okoli sveta. Odsek slike je z zemljevida Orteliusa, 1590.
Foto wikipedija Victoria je edina ladja iz Magellanov­e flote, ki je končala pot okoli sveta. Odsek slike je z zemljevida Orteliusa, 1590.
 ?? Foto wikipedija ?? Potovanje okrog sveta je Ferdinandu Magellanu (1480–1521) prineslo slavo, a vzelo življenje.
Foto wikipedija Potovanje okrog sveta je Ferdinandu Magellanu (1480–1521) prineslo slavo, a vzelo življenje.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia