Delo (Slovenia)

Ena zmaga še ne prinese pomladi

Tomaž Ocvirk Trenerju rokometaše­v Celja PL je odleglo po uspehu v Zagrebu

- Peter Zalokar

Celje – Zagreb postaja »redna stranka« Tomaža Ocvirka. Že tretjič zapored so rokometaši Celja Pivovarne Laško premagali večne tekmece. Tokrat so jih v zagrebški Areni povsem zasenčili, zmagali s 30:22 in si močno povečali možnosti za napredovan­je iz skupine lige prvakov. Trener Ocvirk je kljub visokim porazom verjel v fante in ti so mu zaupanje povrnili na najboljši način.

Po minus 15 v Veszpremu je bilo vzdušje verjetno precej drugačno kot po plus 8 v Zagrebu, kajne?

Brez skrbi. Sploh v našem primeru, saj smo na prejšnjih tekmah doživljali visoke poraze. Potreboval­i smo eno dobro tekmo, res smo se dobro pripravlja­li, na treningih je bilo očitno, da so fantje nabrušeni. Trdo delo se nam je končno poplačalo.

Je bilo veselo na poti domov, ste zato dali igralcem prost dan?

Naša sobotna tekma v ligi NLB je odpovedana, ker je Krka še v karanteni, zato smo si lahko privoščili prost dan. Pa ne, da bi celili mačka, saj časa za slavje ni bilo kaj dosti. V slačilnici smo si sicer dali duška, bili tam čisto do konca, dokler nas niso pregnali varnostnik­i. Že na avtobusu se je videlo, da so bili fantje precej utrujeni po težki tekmi. Sem bil pa presenečen, ko sem že zjutraj videl nekatere fante v fitnesu. Očitno jim je zmaga dala dodaten elan.

Začelo se je slabo za vas, Zagreb je ušel na 5:1 in vas prisilil v minuto odmora. Od takrat je bilo na igrišču samo še eno moštvo. Od kod takšna preobrazba?

Mogoče so igralci potreboval­i kakšno spodbudno besedo. Rekel sem, da verjamem vanje, da so sposobni zmagati in da naj delajo samo to, kar smo vadili na treningih. Izšlo se je. Od takrat smo bili boljši, hitrejši, odločnejši.

Po poškodbi je zaigral kapetan David Razgor, kako pomembna je bila njegova vrnitev?

Po dolgem času smo bili spet v popolni zasedbi, vračata se tudi Žiga Mlakar in Matic Grošelj. O Razgorju nima smisla izgubljati besed, na njegove izkušnje in rutine se lahko vedno zanesemo.

Zdi se, kot da bi Celje izbiralo tekme, na katerih bo dodalo plin. Ali občutek vara?

Ne verjamem, da bi izbirali tekme, je pa res, da koronaviru­s na vsakega drugače vpliva. Nismo vajeni igrati v praznem Zlatorogu. V gosteh pa je težko, ko tekmec uide na neulovljiv­o razliko, motivacija pade.

Ste prihranili vratarja Filipa Ivića, da eksplodira, ko bo najbolj potrebno? Prej je grel klop, proti svojemu nekdanjemu klubu pa zbral 14 obramb.

Filip se je hotel dokazati, morda tudi zaradi kakšnih zamer iz preteklost­i. Že na treningih je bil čisto drugačen, fante je spodbujal in jim vlival pozitivno energijo, jih opogumljal. Vesel sem zanj, tokrat je branil zares odlično.

Sledi še ena tekma, ki bo odločala o napredovan­ju, v sredo prihaja Motor Zaporožje ...

Lahko smo veseli, da smo zmagali v Zagrebu. To je bilo dobro za samozavest. Ampak ne bo vredno nič, če tega ne bomo potrdili proti Motorju. Moramo nadaljevat­i s takšno igro, nikakor se ne smemo sprostiti. Danes je nov dan. Verjamem, da smo s to zmago prebili led in preklopili.

Ima ta ekipa potencial še za kaj več kot obrobno vlogo v ligi prvakov? Kje so rezerve?

Želimo igrati hitreje, imeti boljši prehod v protinapad, biti raznovrstn­i in nevarni iz vseh položajev. Rezerve so še v disciplini v igri in igralcih s klopi. Napredujem­o iz tekme v tekmo in ko bo prišel čas, bomo trd oreh za marsikoga.

 ??  ?? Tomaž Ocvirk je dobil že drugo tekmo v Zagrebu.
Tomaž Ocvirk je dobil že drugo tekmo v Zagrebu.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia